ΜΗΝΥΜΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ

  perifereia_LEONTARITIS“Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεωργίου Λεονταρίτη από τη Σχοινούσα για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς

Εύχομαι ολόψυχα και με πολύ αγάπη σε όλα τα παιδιά, ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ. Εύχομαι να είναι υγιή, χαρούμενα, ευτυχισμένα και η σχολική τους χρονιά να ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία.

Ομοίως εύχομαι καλή σχολική χρονιά και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Είμαι σίγουρος ότι οι εκπαιδευτικοί θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, για τη μεταλαμπάδευση των γνώσεών τους, στα παιδιά.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εγώ προσωπικά θα είμαστε πάντοτε αρωγοί, στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της παιδείας. Όπως γνωρίζετε πέρυσι διαθέσαμε στους Δήμους των Κυκλάδων 2.000.000 ευρώ, για τη βελτίωση των σχολικών συγκροτημάτων και φέτος θα διατεθούν επιπλέον 3.000.000 ευρώ. Παράλληλα ενέταξε στο νέο ΕΣΠΑ τη χρηματοδότηση της κατασκευής νέων σχολικών συγκροτημάτων για τη βελτίωση των υποδομών της παιδείας.

Επίσης η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μεριμνά για τη μεταφορά των μαθητών από και προς τις σχολικές τους μονάδες διαθέτοντας ετησίως το ποσό των 4.000.000 ευρώ.

Βεβαίως τα παραπάνω δεν αρκούν για να πετύχουμε την αναβάθμιση της παιδείας στο επίπεδο που επιθυμούμε. Θα πρέπει να υπάρξει συνεχής και άριστη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στην παιδεία, την οποία θα πρέπει να προστατεύσουμε από υποκειμενικές, ιδεοληπτικές και όποιες άλλες αποφάσεις του εκάστοτε Υπουργού. Οι παρεμβάσεις, για την όποια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, θα πρέπει επιτέλους να είναι αποτέλεσμα συλλογικό, βασισμένο στις αρχές και τα ιδανικά της πατρίδας μας. Παιδεία και πολιτισμός είναι τα μεγάλα εφόδια, με τα οποία θα αγωνιστούμε για να πετύχουμε την επιθυμητή ανάκαμψη της χώρας μας.

Με εγκάρδιες ευχές,

ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ”

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *