«Διαμονή δοκίμων αστυφυλάκων στην «κοσμοπολίτικη» Σαντορίνη. Δέκα άτομα με μία τουαλέτα”

 

 

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τον Πρόεδρο της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Παύλο Γερακαράκο, περιγράφει εύγλωττα μια ακόμα “άβολη” ιστορία. «Διαμονή δοκίμων αστυφυλάκων στην «κοσμοπολίτικη» Σαντορίνη. “Δέκα άτομα με μία τουαλέτα. Ακόμα και η ντροπή ντράπηκε. Οι υπεύθυνοι πότε;».

 

Για μια Σαντορίνη, που πλημμυρίζει με κόσμο και απαιτεί επαρκή αστυνόμευση. Για ένα νησί, που έχει μετατρέψει κάθε τρύπα σε AirBNB, αλλά αδυνατεί να δώσει στοιχειώδη στέγη στους υπαλλήλους των κρατικών δομών.

Για το τσιμέντο που επελαύνει, μόνο για την τέρψη των εχόντων, οι οποίοι θα πρέπει μάλλον να αυτοεξυπηρετούνται, επειδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν στέγη να μείνουν.

Με δύσμοιρους, να μένουν σε κοντέινερ ή συνθήκες στρατωνισμού, τύπου “7 νομά σ’ ένα δωμά”.

 

Και ειδικά, για τους δόκιμους αστυνομικούς και λιμενικούς, που καλούνται να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο, με εξευτελιστικά χαμηλές αμοιβές, ο  αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Νίκος Κορομηλάς από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής εξήγησε στο iEidiseis ότι «εικόνες όπως αυτές με τους 10 δόκιμους συναδέλφους μου στοιβαγμένους σε ένα δωμάτιο με μία τουαλέτα στη Σαντορίνη πλήττουν την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας και γι’ αυτό δεν πρέπει να επαναληφθούν. Η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη από τη στιγμή που τους στέλνει να εκτελέσουν εκεί υπηρεσία να τους παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και διαβίωσης”.

 

 

Βίντεο

 

 

 

 

3 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Αρης λέει:

    Το μυαλο ειναι προσον που δεν εχετε κ. Πρασσο! Δεν πηγατε καν στην αστυνομια να ρωτησετε αν κατι τετοιο ισχυει. Αν πατε λοιπον στην αστυνομια θα σας ενημερωσουν με βιντεο και εκεινοι πτι το σπιτι εχει 2 μπανια σε εκειονο το σημειο και οτι ο χωρος εχει συνολικα 4 μπανια 2 κουζινες και πλυντηριο ρουχων και A/C. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΔΥΣΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ!

    • Ισχύει. Το μονοπώλιο του μυαλού, το έχουν άλλοι. Η επίγνωση λοιπόν της έλλειψης φαιάς ουσίας, με οδήγησε στο να παραθέσω αυτούσιες τις δηλώσεις αυτών που δημοσιοποίησαν το θέμα. Τον Πρόεδρο της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Παύλο Γερακαράκο,που δημοσιοποίησε το βίντεο, γράφοντας: «Διαμονή δοκίμων αστυφυλάκων στην «κοσμοπολίτικη» Σαντορίνη. “Δέκα άτομα με μία τουαλέτα. Ακόμα και η ντροπή ντράπηκε. Οι υπεύθυνοι πότε;».
      Τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Νίκο Κορομηλά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής που εξήγησε στο iEidiseis (με ενεργό σύνδεσμο στην αναδημοσίευση) ότι «εικόνες όπως αυτές με τους 10 δόκιμους συναδέλφους μου στοιβαγμένους σε ένα δωμάτιο με μία τουαλέτα στη Σαντορίνη πλήττουν την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας και γι’ αυτό δεν πρέπει να επαναληφθούν. Η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη από τη στιγμή που τους στέλνει να εκτελέσουν εκεί υπηρεσία να τους παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και διαβίωσης”.
      Αλλά, υποθέτω, πως και αυτούς η ίδια αμυαλοσύνη τους διακατέχει.

    • Και, απροπό, προς τι η κουκούλα της ανωνυμίας;. Να σας λέω Αρίστο; Γιατί Άριστο, θα δυσκολευτώ να σας αποκαλέσω, με το λειψό μου το μυαλό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *