ΠΟΙΟΙ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

Το www.santonews.com αποτελεί μια ανεξάρτητη δημοσιογραφική απόπειρα (και επειδή το «ανεξάρτητη», έχει γίνει καραμέλα στο στόμα πολλών, μπορείτε ίσως να την αποκαλέσετε και «ιδίοις αναλώμασι» περιπέτεια ).

Πολλοί από τους αναγνώστες με γνωρίζετε από τη δουλειά μου στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση τις εφημερίδες. Για τους άλλους που δεν με ξέρουν να πω μόνο, πως λέγομαι Δημήτρης Πράσσος και υποσχέσεις δεν μπορώ να σας δώσω. Προπάντων δεν θα σας υποσχεθώ «αντικειμενικότητα», γιατί αν η ανεξαρτησία είναι η καραμέλα, η αντικειμενικότητα, είναι σαν την τερηδόνα: Αν ανοίξεις το στόμα σου φαίνεται.

Οπότε, καθημερινά θα κρίνετε τα γραφόμενα και σε λίγο (όταν ολοκληρωθούν οι τεχνικές δοκιμές) θα μπορείτε με τα σχόλια σας να επικρίνετε, να κατακρίνετε ή να εγκρίνετε (Ίσως το πιο ταιριαστό ρητό να είναι το «Ανέγνων, Έγνων, Κατέγνων» δηλαδή «Εμελέτησα, Εγνώρισα, Απέρριψα»).

Όλες οι άλλες προκαταβολικές υποσχέσεις, τα μανιφέστα «μαχητικότητας» ή τα κρεσέντο αγωνιστικότητας, μου προκαλούν αλλεργία. Ακριβώς επειδή η καθημερινή γραφή αποκαλύπτει το ποιόν του καθενός μας. Και όταν γράφεις ή μιλάς δημόσια, δεν αρκούν οι μεγαλόστομες διακηρύξεις. Χρειάζονται καθημερινές αποδείξεις. Υπόσχεση πάντως θα δώσω μια: Καμία είδηση δεν θα μπαίνει αβασάνιστα, χωρίς να έχει προηγηθεί ενδελεχής έρευνα, και επαρκής τεκμηρίωση.

Επίσης: Χρηματοδότης δεν υπάρχει και μόλις έρθει η κανονική λειτουργία μοναδικός πόρος για να στηριχθεί η έρευνα και τεκμηρίωση θα είναι οι διαφημίσεις. Όσοι λοιπόν επιθυμείτε να διαφημίσετε την επιχείρησή σας, απλά στείλετε ένα μήνυμα και θα σας στείλω κατάλογο.

Και τέλος, μια φιλοδοξία: να αποτελέσει η ιστοσελίδα χώρο διαλόγου τόσο με τους αναγνώστες, όσο και με εξειδικευμένους ανθρώπους που θα στέλνουν προς δημοσίευση, άρθρα, γνώμες ή έρευνες.

Κατά τα λοιπά, Καλή Ανάγνωση
Δημήτρης Πράσσος