Τελικά ανήκει σε κάποιον ο άξονας Αεροδρομίου -Οίας;

Ελάχιστα  διαφωτιστικές οι τοποθετήσεις Αντιπεριφερειάρχη-Δημάρχου.

 

 

 

 

Παραμένει ασαφές το καθεστώς του οδικού άξονα Αεροδρομίου- Οίας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λεονταρίτης, δήλωσε πως ανήκει στο Δήμο. “Έχει γίνει διοικητική παραλαβή από τον Δήμο Θήρας και από τη στιγμή που δεν έχει εκδοθεί ΦΕΚ, υπάρχει νομοθεσία που λέει, πως οτιδήποτε δεν έχει χαρακτηριστεί με ΦΕΚ, ανήκει στην τοπική εξουσία. Δηλαδή, στον Δήμο. Είναι ξεκάθαρο, από το νόμο”, είπε.

Ο Δήμαρχος Θήρας διαφοροποιήθηκε . “Έκανα την προσωρινή παραλαβή για να μπορεί να τεθεί σε κυκλοφορία, καθώς όπως είπε πριν, υπήρχε ένα πρόβλημα με τον εργολάβο και δεν τελείωνε ο δρόμος. Υπάρχει ένα έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου που λέει πως δεν ανήκει στον Δήμο. […] Η νομική Υπηρεσία έκανε αυτό το έγγραφο. Εγώ δεν το ζήτησα. Προφανώς κάποιος το ζήτησε…δεν ξέρω για ποιο λόγο”.

Τα ερωτήματα, δηλαδή παραμένουν. Ανήκει σε κάποιον και σε ποιόν;

Έχει ολοκληρωθεί το φυσικό αντικείμενό του; Εκκρεμούν εργασίες και παρεμβάσεις που προβλέπονται στον αρχικό σχεδιασμό;. Σε ένα ενδεχόμενο σοβαρής βλάβης λόγω καρικών συνθηκών ή ανθρωπογενών συμβάντων, ποιος παρεμβαίνει;. Ποιος τον συντηρεί;. Ποιος κάνει διαγράμμιση;. Ποιος επιμελείται τον οδοφωτισμό;.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *