Ανακοίνωση Γ. Λεονταρίτη για το θέμα της ενδοεπικοινωνίας στις Κυκλάδες

 

 

 

«Μετά τη δυσάρεστη εξέλιξη που προέκυψε στο θέμα της ενδοκυκλαδικής επικοινωνίας και τη δικαιολογημένη ανησυχία που προκλήθηκε, ενημερώνω τους συμπολίτες μας, Κυκλαδίτες, ότι κατόπιν επικοινωνίας που είχα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά, αναζητώντας άμεση λύση, με ενημέρωσε ότι το Υπουργείο θα ξεκινήσει άμεσα τις ενέργειες για την υπογραφή νέων συμβάσεων με δύο (2) ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Πρόκειται για την εταιρεία Hellenic Seaways, η οποία με το πλοίο Hellenic Highspeed θα αναλάβει τα δρομολόγια των Δυτικών Κυκλάδων και την εταιρεία SAOS Ferries, η οποία με το πλοίο «Nissos» θα αναλάβει τα δρομολόγια των Ανατολικών Κυκλάδων.

 

Επίσης, όπως με ενημέρωσε ο Υφυπουργός, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα δρομολόγια για τις Ανατολικές Κυκλάδες να ξεκινήσουν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδος και για τις Δυτικές Κυκλάδες στις αρχές της επόμενης εβδομάδος.

 

 

Είναι γεγονός ότι το θέμα της ενδοεπικοινωνίας ταλανίζει διαχρονικά τα νησιά μας τους χειμερινούς μήνες και είναι ένα καίριο ζήτημα για το οποίο θα πρέπει να αναζητηθεί μόνιμη λύση με πλοία σύγχρονα και αξιόπλοα.

Παρά τις εξαγγελίες από όλες τις Κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες ότι θα επιλυθεί οριστικά το θέμα, αυτό δυστυχώς δεν έχει υλοποιηθεί.

 

Είμαι βέβαιος ότι σε αυτήν την προσπάθεια θα έχουμε ισχυρό σύμμαχο τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά, ο οποίος έχει πλήρη επίγνωση των δυσχερειών της νησιωτικής περιοχής μας και τον οποίο

θέλω να ευχαριστήσω για την άμεση εξεύρεση λύσης και για την άριστη συνεργασία που έχουμε σε όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του που αφορούν τα νησιά μας».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *