Μοριακός αναλυτής PCR παραδόθηκε από την Περιφέρεια στο Νοσοκομείο Σαντορίνης

ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ

 

 

 

 

  Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει τη θωράκιση των δομών υγείας στα νησιά της, για την ανίχνευση και διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων Covid-19

 

 

Ο έβδομος μοριακός αναλυτής ανίχνευσης του κορωνοϊού με τη μέθοδο PCR, παραδόθηκε σήμερα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης θωράκισης των δομών υγείας στα νησιά της, για την ανίχνευση και διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων Covid-19.

 

 

   Ο μοριακός αναλυτής  θα πραγματοποιεί μοριακή εξέταση για την ανίχνευση του κορωνοϊού με τη μέθοδο PCR, που είναι η πλέον αξιόπιστη που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

 

 

  Η παράδοση έγινε σήμερα  από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, στον   Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, Βασίλη  Μαλαματένιο, παρουσία του Επάρχου Θήρας Χαράλαμπου Δαρζέντα, του ιατρού και Ακαδημαϊκού Χαράλαμπου Ρούσσου, του Προέδρου της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.  ,  Κύριλλου  Παπακυρίλλου , του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι στο Γενικό Νοσοκομείο της Θήρας, από τις αρχές Απριλίου, η Περιφέρεια παρέδωσεένα θάλαμο απομόνωσης (Isolation Box) και ένα θάλαμο υποδοχής  “ύποπτων κρουσμάτων” , προκειμένου να είναι πλήρως εξοπλισμένο για την ανίχνευση και διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού, ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

 

 

 

Κατά την παράδοση του εξοπλισμού ο Αντιπεριφερειάρχης προέβη στην ακόλουθη δήλωση : “Σε υλοποίηση των δεσμεύσεων που αναλάβαμε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία συνεχίζουμε την προσπάθεια θωράκισης των δομών υγείας των νησιών της Περιφέρειάς μας. Ο μοριακός αναλυτής, που δίνει αποτελέσματα σε μία ώρα, μαζί με τους θαλάμους απομόνωσης και υποδοχής ασθενών, τους σύγχρονους αναπνευστήρες και τον υπόλοιπο  ιατρικό εξοπλισμό, καθιστούν τη Σαντορίνη, που αποτελεί την κύρια πύλη τουριστών της χώρας, έναν ασφαλή υγειονομικά προορισμό”.

 

 

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Βασίλης Μαλαματένιος, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα πρόσωπα του Περιφερειάρχη και του Επάρχου, για την συνεχή προσπάθεια που καταβάλει από την έναρξη της πανδημίας, για να εξοπλίσει τις δομές υγείας των νησιών με τα απαραίτητα μηχανήματα και υγειονομικό υλικό, προκειμένου να τα θωρακίσει στη μάχη κατά της πανδημίας, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων τους και παράλληλα, να προστατεύσει το τουριστικό κεφάλαιο του Νοτίου Αιγαίου, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, σε νησιά όπως η Σαντορίνη, από τις βασικές πύλες εισόδου τουριστών της χώρας”.

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου”. 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *