ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΕΛΕΓΧΟΥ

 

 

  Ερώτηση για τα προβλήματα του Πύργου Ελέγχου, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Σαντορίνης, κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος και Μανώλης Συντυχάκης.

Υπενθυμίζεται πως η Santonews έχει ήδη πραγματοποιήσει ρεπορτάζ (ΕΔΩ) που καταδεικνύει, την ένταση και την μορφή των προβλημάτων.

Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: Προβλήματα Πύργου ελέγχου Κρατικού Αερολιμένα Σαντορίνης.

Στην καλή διάθεση των ελάχιστων εργαζόμενων έχει αφεθεί εδώ και χρόνια ο Πύργος ελέγχου στον Κρατικό Αερολιμένα Σαντορίνης.

Το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα θεωρείται ελλιπέστατο για να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, όχι μόνο τους χειμερινούς μήνες αλλά ιδιαίτερα το καλοκαίρι, αφού κατά τη γνώμη τους, το προσωπικό πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 (6 βάρδιες Χ 2 άτομα). Με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας που πρέπει να πληροί ένα αεροδρόμιο και ένας πύργος ελέγχου, απαιτείται πολύ περισσότερο προσωπικό, αν λάβει κανείς υπόψη του τις πάνω από 120 αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών συν τις αφίξεις και των πολεμικών αεροσκαφών.

Οι διαπιστώσεις όμως που έχουν να κάνουν με τα όργανα – μηχανήματα του Πύργου είναι ιδιαίτερα σοβαρές, αφού δεν υπάρχουν καν τα στοιχειώδη και ό,τι υπάρχει είναι 20ετίας και πάνω.

Το ένα από τα δύο ραδιοβοηθήματα που υπάρχουν, έχει βγεί σε αχρηστία εδώ και χρόνια, ενώ το άλλο κανείς δεν γνωρίζει αν λειτουργεί, αφού δεν έχει γίνει ο ανάλογος έλεγχος που απαιτείται από τα αεροπλανάκια ελέγχου.

Η κονσόλα του πύργου παμπάλαια, δεν έχει αντικατασταθεί από την αρχή που λειτούργησε ο πύργος.

Τα δύο ανεμόμετρα χαλασμένα (το ένα από πέρυσι) και η δικαιολογία της ΕΜΥ είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Από ανεμόμετρο χειρός, λένε οι εργαζόμενοι, παρέχεται η βοήθεια αυτή στα αεροσκάφη, που αυτό δεν το χειρίζεται μετεωρολόγος αλλά φαντάρος που υπηρετεί δίπλα στο αεροπορικό απόσπασμα. Η προσγείωση των αεροσκαφών με δυτικό άνεμο (Γαρμπή) δύσκολος για το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, γίνεται με τη βοήθεια μόνο των οργάνων του αεροσκάφους.

Το χρόνιο αίτημα της εγκατάστασης Ραντάρ στο αεροδρόμιο δεν ικανοποιείται μέχρι και σήμερα.

Πέραν του μικρού χώρου που καταλαμβάνει ο Πύργος, πρόβλημα δημιουργείται και με την έλλειψη γραφείου για τα διοικητικά ζητήματα της υπηρεσίας.

Γενικά η εικόνα που παρουσιάζει όλη η εγκατάσταση του Πύργου θεωρείται πεπαλαιωμένη και δίνεται η εντύπωση στους επισκέπτες ότι ο χώρος είναι μουσειακός.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να πάρει για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, η οποία δυσκολεύει τις συνθήκες εργασίας και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφαλή μεταφορά επιβατών και πληρωμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *