Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Ρούσσου

Έφυγε από τη ζωή η διακεκριμένη παιδοψυχίατρος και συγγραφέας Αλεξάνδρα Ρούσσου, σύζυγος του Ακαδημαϊκού Χαράλαμπου Ρούσσου. Υπήρξε σημείο αναφοράς για τους επιστήμονες του κλάδου της, με σπουδαίο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο.
  Διετέλεσε επίσης, διευθύντρια του Διαγνωστικού και Συμβουλευτικού Κέντρου Μαθησιακών Δυσκολιών του Hallowell και επιστημονική υπεύθυνη της εξειδικευμένης μη κερδοσκοπικής εταιρείας, “Πλοήγηση” που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2014 απευθυνόμενη σε παιδιά, εφήβους και νέους με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή.
  Εκτός από το συγγραφικό-ερευνητικό της έργο, υπήρξε επιμελήτρια των σοβαρότερων βιβλίων και εργασιών  της παιδοψυχιατρικής στην Ελλάδα. Στη Σαντορίνη, που επισκεπτόταν και διέμενε κάθε καλοκαίρι, είχε προσφέρει μέσω της “Λέσχης Νεότητας” που ίδρυσε η ίδια στην Έξω Γωνιά με τη στήριξη και της τότε Κοινότητας Καμαρίου.
  Εξαιρετική, υπήρξε η συμβολή της και στο Πτωχοκομείο -Γηροκομείο Θήρας, όπου συνέβαλλε στη ριζική αλλαγή της αντίληψης για τον τρόπο διαβίωσης των τροφίμων και το στήριξε με όλες της τις δυνάμεις.
  “Ήταν μια προσωπικότητα, από αυτές που δεν γεννιούνται εύκολα”, δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Επισκοπής Γωνιάς κ. Βαγγέλης Σιγάλας, “η προσφορά της στη νεολαία, στα παιδιά που εγκατέλειπαν νωρίς το σχολείο, στα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους γέροντες, ήταν σπουδαία”
  Η οικογένειά της, ζήτησε αντί στεφάνων να κατεθούν  χρήματα στου λογαριασμούς του Πτωχοκομείου-Γηροκομείου για την ενίσχυση του έργου του
Ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Γηροκομείου

  “Ο Πρόεδρος, ο Διευθυντής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πτωχοκομείου Θήρας εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια της κας Αλεξάνδρας Ρούσσου.

Η κα Αλεξάνδρα Ρούσσου υπήρξε πολυσχιδής προσωπικότητα. Η ευρυμάθεια, η ταχύτητα της σκέψης και της διεκπεραίωσης και η εργατικότητά της είναι μερικές μόνο από τις αρετές που τη χαρακτήριζαν. Θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα της παιδοψυχιατρικής στην Ελλάδα, καθώς έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία αντίστοιχων δομών. Υπηρέτησε με συνέπεια τον χώρο της υγείας, με σπουδαίο ερευνητικό και διδακτικό έργο, αφήνοντας ανεξίτηλο επιστημονικό αποτύπωμα σε θέματα πολιτικής οικονομίας της υγείας, στρατηγικού σχεδιασμού και διοίκησης των υπηρεσιών υγείας. Η ιατρική κοινότητα της χώρας μας έχασε μια σπουδαία συνάδελφο υψηλού ακαδημαϊκού ήθους και κύρους, ενώ η οικογένειά της την ήρεμη και σώφρων σύζυγο, την ασυναγώνιστη μητέρα και στήριγμα όλων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τις ευχές μας για ανάπαυση της ψυχής της εκλιπούσης “ένθα οὐκ ἔστι πόνος, οὐ λύπη, οὐ στεναγμός, ἀλλὰ ζωὴ ἀτελεύτητος”…

Επιθυμία της οικογένειας του Καθηγητού κ. Χαράλαμπου Ρούσσου είναι αντί στεφάνων οι δωρεές να στηρίξουν το  κοινωνικό έργο του Πτωχοκομείου Θήρας στους κάτωθι τραπεζικούς λογαριασμούς.

ΕΘΝΙΚΗ: GR55 0110 3510 0000 3516 0029 274

ALPHA:   GR92 0140 6230 6230 0210 1093 185″ 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *