ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟ ΛΟΓΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

 

 

 

“Στο σταθμό Waterloo στο μετρό του Λονδίνου, ο κόσμος περνάει βιαστικά από τις πλατφόρμες. Στους γκρίζους τοίχους του σταθμού οι διαφημίσεις προωθούν τις τραπεζικές υπηρεσίες και τις εταιρείες ενέργειας, καθώς μπαίνει ο χειμώνας εν μέσω ανησυχιών για το πώς θα ζεσταίνονται τα σπίτια φέτος.

Σε ένα σημείο, όμως, ο ήλιος ακόμα λάμπει και τα γαλάζια νερά του Αιγαίου δελεάζουν τους επιβάτες. Με φόντο μια χαρακτηριστική εικόνα εκκλησίας στη Σαντορίνη, η αφίσα ενημερώνει ότι το κόστος των οφθαλμολογικών υπηρεσιών στην Ελλάδα είναι μικρότερο από το 50% του ποσού που απαιτείται για αντίστοιχη επέμβαση στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρεται και η ευκαιρία για διακοπές στην χώρα”.

 

Αυτά γράφει ο Στέλιος Μπούρας στην ιστοσελίδα businessdaily, αναφερόμενος στις σύγχρονες τάσεις για “υγειονομικούς νομάδες”. Οι βρετανοί, έχουν υψηλό κόστος, υγειονομικών υπηρεσιών και κάποιοι συνδυάζουν τις διακοπές τους, με ιατρικές υπηρεσίες που τους κοστίζουν πάρα πολύ στη χώρα τους. Το ίδιο συμβαίνει και με κατοίκους, άλλων χωρών. Ακόμα και φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία βρίσκουν εδώ, ακόμα και στο 1/10 της τιμής τους, τα σηκώνουν από τα φαρμακεία, γεμίζοντας τις αποσκευές τους.

 

Εκτός από  όλα τα άλλα, το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, είχε διαφημιστεί πως θα μπορούσε να έχει σοβαρά έσοδα, από υπηκόους τρίτων χωρών. Όχι αυτό το Νοσοκομείο, όμως. Από το ρεπορτάζ του businessdaily, προκύπτει πως η τάση υφίσταται, αλλά η Ελλάδα, δεν επωφελείται. Και το “πρότυπο Σαντορίνη” στην Υγεία και τουρισμό, αντί να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, συνεχώς υποβαθμίζεται. Γι αυτό δεν επιλέχθηκε η ένταξη στην ΑΕΜΥ, που ως ΔΕΚΟ, θα είχε την ευελιξία είσπραξης νοσηλείων;.

Η τάση υπάρχει, αλλά η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, αποδεικνύεται πως είναι παράκτια ψαρόβαρκα για πυροφάνι. Οι ιδιώτες επενδυτές, μάλλον το έχουν καταλάβει και φαίνεται, πως μόλις ανοίξει κάποια κερκόπορτα για ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα), θα σπεύσουν να μας σώσουν.

Η Υγεία, είναι ένα πολύτιμο προσωπικό και κοινωνικό αγαθό, αλλά για τους ιδιώτες είναι πολυτιμότερο, μιας και φέρνει χρήμα. Οπότε, αν κάποια στιγμή ανακοινωθεί πως πωλείται “σε τιμή κοσμήματος και όχι χρυσού”, μην απορήσει κανείς. Κρατείστε καλού-κακού τα διαμαντικά σας. Το Νοσοκομείο – διαμάντι, καταντά σκέτος άνθρακας. Αλλά και το διαμάντι, άνθρακας είναι. Κάποιοι θα το αγοράσουν σαν σκέτο ξυλοκάρβουνο και μετά θα το πουλήσουν ως διαμάντι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *