Συνάντηση του Δημάρχου Θήρας με τον  Δ/ντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Σ. Βλαστό. 

ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

 

 

 

    “Μια εφ’ όλης της ύλης  επικοινωνία με τον Δ/ντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου κ. Στέφανο Δ. Βλαστό είχε ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΤΑΔ και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θήρας κ. Γιάννης Ευδαίμων. 

 

 

     Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προώθηση άμεσης και ουσιαστικής συνεργασίας του Δήμου με την ΕΤΑΔ για την επίσπευση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ στην Σαντορίνη, με στόχο την επιδίωξη αμοιβαίου οφέλους, τόσο του νησιού όσο και του Δημοσίου. 

 

 

     Ο Δήμος προσήλθε στη σύσκεψη σοβαρά προετοιμασμένος με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, (τοπογραφικά διαγράμματα, στοιχεία κτηματολογίου, νομικό ιστορικό) και αποφασισμένος να διεκδικήσει λύσεις σε ένα χρονίζον πρόβλημα που στερεί την Σαντορίνη από ζωτικούς χώρους για την αντιμετώπιση πιεστικών κοινωνικών αναγκών και από σημαντικά έσοδα. 

 

 

     Ο Δήμαρχος κατέστησε σαφές στους συνομιλητές του, ότι τίποτε δεν μπορεί να προχωρήσει εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας και χωρίς τη συμμετοχή και την συναίνεση της Δημοτικής Αρχής. 

 

 

     Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε συναντίληψη επί του θέματος και συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας σε τεχνοκρατικό και πολιτικό επίπεδο ώστε να συνδιαμορφωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι τελικές προτάσεις. 

 

 

     Από τον Δήμαρχο ζητήθηκε η συγκατάθεση και η συνδρομή της ΕΤΑΔ  για την αντιμετώπιση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, του προβλήματος που έχει προκύψει από την καταβύθιση του οδοστρώματος στην περιοχή των στάβλων στο Καμάρι. Ζητήθηκε επίσης και η άμεση διευθέτηση της εκκρεμότητας σχετικά με την παραχώρηση του ακινήτου για την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου στο Καμάρι.

 

    Όσον αφορά τέλος την παραχώρηση ακινήτων του δημοσίου τα οποία έχουν ήδη κοινωφελή χρήση (πχ. γήπεδο Καμαρίου, σχολικά κτίρια κλπ) υπάρχει ήδη συνεννόηση με την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλο για την διαδικαστική οριστική επίλυση του θέματος.

 

 

Ο Δήμαρχος Θήρας

Αντώνης Σιγάλας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *