ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΟΙΑΣ

ΣΕ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΟΞΥ ΥΦΟΣ

 

 

Σημείωση Santonews: Κύριε Δήμαρχε, το πρώτο βήμα για να λυθεί ένα πρόβλημα, είναι η γνώση της ύπαρξής του. Και αυτοί που το υπέδειξαν, δεν έκαναν “ακραία εκδήλωση διαμαρτυρίας”, ούτε προέβησαν σε προπηλακισμούς.  Συμβολική ήταν η διαμαρτυρία, και οι σακούλες απορριμμάτων που ενδεικτικά εναπέθεσαν, είχαν μόνο πλαστικά και χαρτιά. Όποιος σας ενημέρωσε για το συμβάν, μάλλον λειτούργησε με το θυμικό και όχι με την ψυχραιμία και τη συγκατάβαση που πρέπει να διέπει ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος. Όσο για τη “θεσμική νομιμοποίηση” αυτή δεν χρειάζεται, όταν κάποιος ΄ή κάποιοι υφίστανται ένα πρόβλημα. Υπάρχει και η αυθόρμητη πρωτοβουλία και συναντίληψη, πρέπει ξέρετε. Δεν χρειάζεται, για κάθε πρόβλημα να δημιουργείται και ένας σύλλογος με τη σφραγίδα του Πρωτοδικείου. 

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

  “Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
ΟΥΤΕ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ
ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ.
  Ευρισκόμενος στη Ρόδο για να συμμετέχω στην συνεδρίαση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ,του φορέα δηλαδή που είναι αρμόδιος για την υλοποίηση των έργων της διαχείρισης των απορριμμάτων στα νησιά της περιφέρειας μας, του οποίου είμαι και Γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου, πληροφορήθηκα την ακραία εκδήλωση διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα μπροστά στο Δημοτικό Κατάστημα.
Μια μικρή ομάδα ατόμων από την Οία μετέφεραν και πέταξαν μπροστά στο κτίριο του Δημαρχείου σάκους απορριμμάτων και προπηλάκισαν τους αντιδημάρχους, Σπύρο Δρόσο και Σοφία Κίτσου που ήταν παρόντες .
  Τα άτομα αυτά χωρίς θεσμική νομιμοποίηση και εντολή εκπροσώπησης προσέβαλαν αιρετούς εκπροσώπους του σαντορινιού λαού και δυσφήμισαν το νησί μας στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.
  Καταγγέλω αυτές τις ανεπίτρεπτες και ακραίες συμπεριφορές και εκφράζω την πλήρη υποστήριξη μου προς τους Αντιδημάρχους του Δήμου Θήρας που δέχτηκαν αυτή την άδικη επίθεση.
Είναι γνωστό ότι αυτή η Δημοτική Αρχή είναι πάντα ανοιχτή στον διάλογο και ουδέποτε κώφευσε στα καθημερινά προβλήματα.
  Ολοι οι Σαντορινοί γνωρίζουν τον υπεράνθρωπo αγώνα που δίνει καθημερινά ο Σπύρος Δρόσος ,ως υπεύθυνος αντιδήμαρχος καθαριότητας, μέσα σε εντελώς αντίξοες συνθήκες προκειμένου να κρατηθεί η Σαντορίνη καθαρή, καθώς και τη συνέπεια και αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η Σοφία Κίτσου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Οίας ως υπεύθυνη Αντιδήμαρχος Οίας- Θηρασσιάς.
  Η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί σε έναν υπαρκτό και δυσεπίλυτο πρόβλημα ,όπως αυτό της καθαριότητας του νησιού, πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι τουριστικές περιοχές της πατρίδας μας και με μεγαλύτερη οξύτητα από ότι εμείς.
  Αξιολογούμε καθημερινά τα αιτήματα από ολόκληρο το νησί, αξιοποιούμε στο έπακρο το λιγοστό προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος μας στο τομέα της καθαριότητας και ελέγχουμε εξαντλητικά τον ιδιώτη εργολάβο καθαριότητας ώστε να εργάζεται και πέραν των συμβατικών του υποχρεώσεων.
  Δεν παραγκωνίζουμε το πρόβλημα, κάνουμε όμως ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να το ελάχιστοποιήσουμε και παράλληλα προωθούμε όλα τα μεγάλα έργα που έχουν στόχο την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, η ενδιάμεση λύση και το ολοκληρωμένο έργο της οριστικής διαχείρισης απορριμμάτων με τη διαδικασία ΣΔΙΤ.
Είμαι πεπεισμένος ότι το σύνολο των συμπολιτών μας που προφανώς βιώνει το πρόβλημα και επιζητά την επίλυση του, αναγνωρίζει και τις αντικειμενικές δυσκολίες και τις προσπάθειές μας.
Ειμαι επίσης πεπεισμένος ότι το σύνολο της Σαντορινιάς κοινωνίας όχι μόνο δεν επικροτεί τέτοιες ακραίες και αντικοινωνικές συμπεριφορές, μικρών μειονοτήτων, αλλά τις καταδικάζει και στέκεται με σκεπτικισμό απέναντι στα κίνητρά τους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *