Περιοδεία στη Θηρασιά, του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων του ΚΚΕ, Ορέστη Χαραλαμπάκου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

 

 

 

“Το νησί της Θηρασιάς επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με τον υποψήφιο βουλευτή Κυκλάδων, Ορέστη Χαραλαμπάκο. Στην περιοδεία συμμετείχε και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας και δημοτική σύμβουλος, Μαρία Αργυρού και ο περιφερειακός σύμβουλος στο Νότιο Αιγαίο με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Βαγγέλης Σιγάλας.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας έγινε συζήτηση με τους κατοίκους και εργαζόμενους του νησιού, από την οποία ήρθαν στην επιφάνεια προβλήματα και ελλείψεις που προκύπτουν από την απομόνωση του νησιού, την λειψή ακτοπλοϊκή σύνδεση του τόσο με το νησί της Σαντορίνης αλλά και συνολικά. Αναδείχθηκε επίσης το πρόβλημα της συγκοινωνίας εντός του νησιού όπου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγω βλάβης – επισκευής του λεωφορείου.

Γίνεται φανερό ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει ως κριτήριο το κέρδος των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και των εφοπλιστών, δεν χωράει τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Οι ανάγκες των νησιωτών αποτελούν κόστος χωρίς κέρδος για αυτού του είδους την ανάπτυξη. Για αυτήν την ανάπτυξη έχουν τσακίσει το λαό με τα μνημόνια και τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους που έχουν ψηφίσει, ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι πρόθυμοι όπως το ΠΟΤΑΜΙ . Αυτή την πολιτική ενίσχυσης των λίγων ακολουθούν και οι δύο, μαζί με τα κόμματα μιας χρήσης και συμπληρώματος κυβερνήσεων.

Για αυτό το λόγο, ο Ορέστης Χαραλαμπάκος, κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να έρθουν στο προσκήνιο οι λαϊκές ανάγκες. Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που στέκεται απέναντι στα εφοπλιστικά συμφέροντα που αφήνουν τα νησιά χωρίς σύνδεση. Είναι η μόνη δύναμη εγγύησης για την υπεράσπιση συνολικά των λαϊκών συμφερόντων. Ενίσχυση του ΚΚΕ για να δυναμώσουμε τον αγώνα, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών που είχε ο λαός μέσα στα χρόνια της κρίσης. Κόντρα στην ανάπτυξη του κεφαλαίου να προτάξουμε και να ανοίξουμε το δρόμο για την ανάπτυξη υπέρ των λαού, την ανάπτυξη με γνώμονα τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *