ΟΛΙΓΩΡΕΙ Ή ΨΕΥΔΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ;

ΜΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΓΕΜΑΤΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Ή ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ;

 

 

 

“Θα μπορούσαν σε 20-25 μέρες, να έχουν αποκαταστήσει τη λειτουργία στο 80% του Αθηνιού”, είπε σήμερα ο πρώην Δήμαρχος Θήρας κ. Άγγελος Ρούσσος, μιλώντας στην τοπική τηλεόραση και τον Παναγιώτη Μυτιληναίο. Ένα λιμάνι δηλαδή, που για Τρίτο χρόνο, βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ας πούμε πως ο κ. Ρούσσος, υπερβάλλει. Έχει ήδη δηλώσει πως θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος, άρα θέλει να βρει τρωτά σημεία στη Δημοτική Αρχή. Αλλά αυτό το “Τρίτος χρόνος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, δεν λέει κάτι;. Σε κάποιον;. Το γεγονός πως ακόμα και οι προσκρουστήρες ( λάστιχα τρακτέρ δηλαδή) έπεσαν σύμφωνα με αξιόπιστους ανθρώπους στη θάλασσα, δεν σημαίνει τίποτα;.

Ο Άγγελος Ρούσσος, υπήρξε για πολλά χρόνια ναυτικός. Άρα κάτι σκαμπάζει. Απλώς σκαμπάζει. Όπως και κάμποσοι άλλοι, που επικοινωνούν με τη σελίδα. Ναυτικοί. Πρώην καπετάνιοι. Όχι μόνο από τη Σαντορίνη. Αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα. Το μέγα θέμα για τον Δήμαρχο και τους συν αυτώ, είναι πως αρχίζει και πλανάται η αίσθηση, πως δεν πρόκειται για μια απλή αδράνεια, αλλά για προσχεδιασμένη πολιτική. Κάτι οι δηλώσεις περί “υπερκορεσμού”, κάτι τα “όρια στις αφίξεις επιβατών κρουαζιέρας” -8.000 ημερησίως- που διακινούνται απρόσκοπτα στο διεθνή τύπο, έχουν κάνει πολλούς καχύποπτους.

Οπότε, για μια ακόμα φορά, χρειάζονται σταράτες κουβέντες. Είναι πολιτική άποψη;. Είναι συγγνωστή αδράνεια;. Είναι ανικανότητα;. Είναι τόσος καιρός, που τόσα πράγματα δεν λειτουργούν σε αυτό το νησί, που πάρα πολύς κόσμος, αρχίζει να σκέφτεται συνωμοσιολογικά. Ότι δηλαδή, κάποιοι δεν καλοδέχονται την αυξανόμενη δημοφιλία του. Θα μπορούσαν να το πουν καθαρά και ξάστερα: “Θέλουμε μια άλλη Σαντορίνη”. Λιγότερο κόσμο. Μικρότερη κίνηση. “Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα, που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι να πούνε”., γράφει ο μέγας Καβάφης.

Ας ειπωθεί λοιπόν το Μεγάλο Ναι ή το Μεγάλο Όχι. Τότε θα σημαίνει θάρρος. Αλλιώς, επαίσχυντη ανικανότητα. Και τους θαρραλέους η ιστορία τους δικαίωσε. Έστω κι αν έκαναν λάθος. Με τους ανίκανους, κάγχασε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *