ΚΟΥΙΝΤΕΤΟ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

 

 

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017, ώρα 21.00,  το Κουϊντέτο ξύλινων πνευστών Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, αναδεικνύει την αμφίδρομη σχέση της μουσικής με το θέατρο, την όπερα, το μπαλέτο, το χορό και τον κινηματογράφο (Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη). Είσοδος ελεύθερη.

 

 

 

 

 

ΚΟΥΙΝΤΕΤΟ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

Το κουιντέτο ξύλινων πνευστών είναι ένα από τα πλέον διαδεδομένα σχήματα μουσικής δωματίου καθώς αφενός καλύπτει ένα εξαιρετικά ευρύ ρεπερτόριο και αφετέρου παράγει ποικίλα και ιδιαίτερα ηχοχρώματα.

Για το λόγο αυτό, πέρα από πρωτότυπα έργα για κουιντέτο ξύλινων πνευστών, υπάρχει και πληθώρα μεταγραφών δημοφιλών έργων για αυτόν τον ιδιαίτερο συνδυασμό οργάνων. Οι πέντε διακεκριμένοι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Βαγγέλης Σταθουλόπουλος (φλάουτο), Χριστίνα Παντελίδου (όμποε), Γρηγόρης Ασωνίτης (κόρνο), Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο) και Οδυσσέας Μπάσσιος (φαγκότο) του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών επιδιώκουν, μέσω συναυλιώνμουσικής δωματίου σε διάφορους -συναυλιακούς και μη- χώρους, την προώθηση του ρεπερτορίου για ξύλινα πνευστά και την ενίσχυση της «δημοφιλίας» αυτού του μουσικού σχήματος.

Παράλληλα, το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από την ίδρυσή του το 2013 έως σήμερα έχει υλοποιήσει εκατοντάδες εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Δικαίωμα στη Μουσική» και «(Επι)μένοντας Αιγαίο» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και «Άγονη Γραμμή Γόνιμη». Το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών έχει επίσης εκπροσωπήσει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε εκδηλώσεις που προωθούν τις διακρατικές πολιτιστικές ανταλλαγές.

Για τη συναυλία του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη έχει επιλεγεί ένα ξεχωριστό πρόγραμμα το οποίο φιλοδοξεί να αναδείξει την αμφίδρομη σχέση της μουσικής με άλλα -εξίσου θαυμαστά- είδη τέχνης: το θέατρο, η όπερα, το μπαλέτο, ο χορός και ο κινηματογράφος «συνομιλούν» με τη μουσική, συνυπάρχουν αλλά και στηρίζονται σ’ αυτή… Από το «Μαγικό Αυλό» στη «Ζωή είναι ωραία», από τη «Λίμνη των Κύκνων» στους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, σας προσκαλούν σ’ ένα διαφορετικό, ανά συνάμα μοναδικά ελκυστικό, μουσικό ταξίδι.

Συνδιοργάνωση:
Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη-Δήμος Θήρας-Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

Μεγάλοι Χορηγοί:
Aressana Spa Hotel & Suites
Εστιατόριο Ακταίον
SantoWines

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *