Η ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΙ ΕΝΑΣ ΝΤΕΝΕΚΕΣ ΜΠΕΤΟΝ

 

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ, ΤΥΡΒΑΖΕΙ ΕΙΣ ΥΨΗΛΟΝ ΑΓΝΑΝΤΕΜΑ

 

 

 

Πριν λίγο καιρό κι αφού έφθαναν σωρηδόν οι καταγγελίες, για αβάσταχτη μπόχα και την αφόρητη ζέστη στην αίθουσα αναμονής του Αθηνιού που κάποτε τη ζήλευαν όλες οι Κυκλάδες, ο κ. Πρόεδρος (ένας είναι ο Πρόεδρος!) έπραξε -μετά από μέρες βέβαια- τα εξής μεγαλειώδη:

  1. Φώναξε υδραυλικό να ξεβουλώσει τις τουαλέτες.
  2. Κάλεσε ψυκτικό να κοιτάξει το κλιματιστικό
  3. Τοποθέτησε ένα ειδικό πέτασμα κόστους 150-200 ευρώ, στη θέση αυτού που είχε χαλάσει.

Το παράσημό του, έχει σταλεί με κούριερ και θα απονεμηθεί σε ειδική τελετή.

Τώρα, τα βίντεο (θα τα δείτε στο τέλος) ενός φίλου και ειδικευμένου στελέχους του τουρισμού (έχει δώσει μια εξαιρετική συνέντευξη στη Santonews), δείχνει ότι πρέπει να πάρουμε πάλι από τον χεράκι τον κ. Πρόεδρο που πάντα “αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη” (τσάμπα είναι, άλλωστε) και του αρέσει η “καλόπιστη κριτική”.

Το λιμάνι του Αθηνιού είναι γνωστό πως βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (μάλλον ράθυμης ανάγκης, γιατί και της Κω είναι σε έκτακτη ανάγκη, αλλά εκεί ξεκίνησαν άμεσα οι επισκευές, εδώ κραδαίνουμε χρόνια μια πανάκριβη μελέτη). Εκτός από όλα τα άλλα, τα οποία ΣΊΓΟΥΡΑ δεν καταλαβαίνει ο κ. Πρόεδρος: το κράσπεδο είναι γεμάτο τρύπες και ρωγμές. Επικίνδυνες. Προκαλούν ατυχήματα. Και κύριε Πρόεδρε, δεν χρειάζεται “πολιτική ευθύνη”. Ένας ντενεκές μπετόν χρειάζεται. Όπως και στις τουαλέτες, ένας υδραυλικός χρειάστηκε. Ούτε στη ΝΑΣΑ είναι απαραίτητο να προστρέξετε, ούτε σε τίποτα περισπούδαστους μελετητάδες. Ένας καλός μπετατζής, φτάνει.

Αλλά αυτά πρέπει κάποιος να τα σκεφτεί. Φαίνεται όμως πως η ηγεσία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο, βρίσκεται σε άλλες διανοητικές σφαίρες. Υψηλές. Πανύψηλες. Καραπανύψηλες. Και καλά, αδιαφορεί για την ταλαιπωρία που θα υποστεί κάποιος άτυχος τουρίστας ο οποίος αντί για διακοπές στο νησί των ονείρων του, θα οδηγηθεί στο Νοσοκομείο. Αν βρεθεί κανένας στραβός αμερικάνος και κάνει μια αγωγή ζητώντας τα μαλλιοκέφαλά του, τι θα κάνει;. Θα αναλάβει αυτός την “πολιτική ευθύνη” και εμείς θα πληρώσουμε το λογαριασμό;. Στο Αμέρικα (αλλά και σε άλλες χώρες) μια τρίχα να βρει κάποιος στον καφέ του και κάνει αγωγή ζητώντας 500.000 δολάρια για ψυχική οδύνη. Πόσω μάλλον, αν σπάσει κανένα πόδι.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι υπεύθυνοι υποδοχής και οι ξεναγοί της κρουαζιέρας και κρύβουν έξυπνα τις πομπές μας. Κάθονται γύρω από τις τρύπες και τις ρωγμές κατευθύνοντας έμμεσα και υπεύθυνα τους επισκέπτες. Δεν αναλαμβάνουν την τσάμπα και αφ’ υψηλού αγνάντευε (μην πω καμιά κουβέντα) “πολιτική ευθύνη”, αλλά τη γνήσια και γεμάτη αγωνία ευθύνη. Διότι στις υπανάπτυκτες χώρες που προαναφέρθηκαν, “πολιτική ευθύνη”, σημαίνει μπαμ και κάτω. Ή πάω αυτοβούλως στο σπίτι μου ή με αποπέμπουν. Εδώ στο Μπανανία ο κάθε ανθυποπροσκοληόμενος(sic,βρε!), σου πετάει μια “πολιτική ευθύνη” και καθαρίζει. Και σε βρίσκει εσένα κατακούτελα. Γίνεται ένα νησί ρεζίλι των σκυλιών και όταν το λες είσαι κακόπιστος. Είναι τα όλα λιμάνια ρημαγμένα, βρώμικα και επικίνδυνα και κάποιοι περιφέρουν τίτλους.

Και τέλος. Το Βίντεο τράβηξε ο Γιάννης Μαρίνος. Από τα πιο καταρτισμένα στελέχη τουρισμού που είχε ποτέ η Σαντορίνη. Το λέω αυτό γιατί ο κ. Πρόεδρος, μάλλον θα αποδεχτεί την κριτική με τα γνωστά “γαλλικά”. Δηλαδή: Ηλίθιος, τιποτένιος, παπαρολόγος, πορδή, τσάμπα μάγκας, που έχει επιφυλάξει σε όποιον έχει τολμήσει να υποδείξει τα χάλια που έφερε η θητεία του στη Σαντορίνη. Τον πληροφορώ λοιπόν, ότι ο Μαρίνος ξέρει άπταιστα γαλλικά. Από τα κανονικά, μιας και έχει σπουδάσει σε γαλλικό Πανεπιστήμιο και έχει ζήσει με τους κουτόφραγκους, χρόνια. Οπότε είναι πιθανόν να μην κατανοήσει καλά τα “γαλλικά” του κυρίου Προέδρου. Διότι μπορεί ο γράφων να έχει σταματήσει να παίρνει στα σοβαρά τον Κύριο Πρόεδρο. Αλλά ο Γιάννης, αν και πολύ ευφυές άτομο, ίσως θεωρεί ότι Πρόεδρος σημαίνει ευθύνη. Από την κανονική, όχι τη μουσαντένια, την “πολιτική”. (μάθαμε τώρα φράση και την γλύφει ο καθείς που καμώνεται τον πολιτικό, ως καραμέλα).

 

https://www.facebook.com/yannis.marinos/videos/1260348360760397/

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *