ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΝ ΟΙΑ

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΗΣ “ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΛΑΤΣΑΝΗΣ”

 

 

 

Το ελληνικό γιαούρτι θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο και δεν είναι λίγες οι απόπειρες εταιρειών να το το αντιγράψουν ή τουλάχιστον να κλέψουν κάτι από τη φήμη του. Τελευταίο κρούσμα, αυτό που συνέβη στην Πολωνία, όπου μια τοπική εταιρεία, αφού με περισσό θράσος γράφει “Jogurt Greeki(ελληνικό γιαούρτι), σε ένα κατασκεύασμα της, χρησιμοποιεί και την εικόνα της “Παναγίας Πλατσανής” στην Οία ως μοτίβο.

Αμέσως υπήρξαν αντιδράσεις στην Πολωνία, αλλά όχι για τους λόγους που θα πίστευε ο καθένας. Οι πιστοί Καθολικοί κάτοικοι, διαμαρτυρήθηκαν έντονα όχι για την κλοπή του γιαουρτιού, αλλά για το γεγονός πως χρησιμοποιήθηκε ένας ναός για την προώθησή του και αφαιρέθηκε ο σταυρός. “ Γιατί η πολωνική εταιρεία «Łowicz” ντρέπεται για το σταυρό;”, γράφει χαρακτηριστικά στο Twitter, ένας αναγνώστης της εφημερίδας wiadomosci.wp που ανέδειξε το θέμα. Τα σχόλια είναι πολλά και σύμφωνα με την εφημερίδα “πολλοί καταναλωτές που είδαν το σταυρό να έχει αφαιρεθεί (από τους τρούλους) απείλησαν με μποϊκοτάζ την εταιρεία”.

 

 

 

Η OSM Łowicz κοσμούσε τη συσκευασία του προϊόντος με την εκκλησία της Παναγίας, που βρίσκεται στην Οία στο ελληνικό νησί της Σαντορίνης”, γράφει η εφημερίδα, “Ο λευκός ναός με τους χαρακτηριστικούς μπλε θόλους ολοκληρώνεται με σταυρούς. Ωστόσο, στα γραφικά της OSM Łowicz έχει αφαιρεθεί, κάτι που προκάλεσε οργή. Η OSM Łowicz ανακοίνωσε ότι σύντομα στην ιστοσελίδα της και τα social media θα κυκλοφορήσει μια δήλωση σχετικά με το θέμα”.

 

 

 

 

 

 

 

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Νίκος λέει:

    Μόνο που είναι η Ανάσταση και ο Άγιος Σπυρίδωνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *