Ο. Κωνσταντινόπουλος: “Σήμερα πιστεύω ότι η επιλογή Ανδρουλάκη δεν μπορεί να μας πάει μπροστά για να νικήσουμε τη ΝΔ”

Συνέντευξη του Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ACTION24

 

 

 

  “Βασικά σημεία της συνέντευξής μου στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και την εκπομπή “Πρωινή Ζώνη”

 

Τον κ. Μητσοτάκη τον τιμώρησε ο κόσμος για την ακρίβεια, για τη διάλυση του ΕΣΥ, για την αλαζονεία και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε η Κυβέρνησή του. Τον τιμώρησε ο κόσμος για τις Τράπεζες που έχουν τρία δις υπερκέρδη και με ερώτηση μου στον κ. Χατζηδάκη δεν μας απαντάνε εάν αυτά τα υπερκέρδη θα τα φορολογήσουν.

 

Η ΝΔ κρατιέται ζωντανή σήμερα, γιατί δεν υπάρχει πολιτική εναλλακτική λύση και αυτό φάνηκε στις πρόσφατες εκλογές. Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να συζητηθεί και να βρεθεί τρόπος ώστε να είμαστε εναλλακτική πρόταση απέναντι στον Μητσοτάκη.

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έβαλε τους στόχους του στις εκλογές και θα σας αναφέρω δύο στοιχεία για τα οποία δεν πέτυχαμε. Σε μια χαλαρή διαδικασία έφυγαν ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι από τη ΝΔ και δεν ήρθε κανένας σε εμάς. Σε μια χαλαρή εκλογική διαδικασία έφυγαν πεντακόσιες εξήντα χιλιάδες ψηφοφόροι από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν ήρθε κανένας σε εμάς. Το ΠΑΣΟΚ έχασε περίπου εκατό χιλιάδες.

 

Για να είμαι ξεκάθαρος, εγώ ούτε υποτίμησα το αποτέλεσμα της Φώφης Γεννηματά που πήγε το ΠΑΣΟΚ από το 4% στο 8%, ούτε υποτιμώ ότι ο κ. Ανδρουλάκης πήγε το ΠΑΣΟΚ από το 8% στο 12%. Εγώ θεωρώ ότι αυτό δεν έχει πλέον πολλαπλασιαστικά χαρακτηριστικά και πρέπει να το συζητήσουμε. Σε ένα ελεύθερο και δημοκρατικό κόμμα πρέπει να μιλήσουμε καθαρά και να βρούμε τρόπους πολιτικούς αλλά και πρόσωπα που θα μπορούν να είναι πρωθυπουργίσιμα.

 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει ότι η Τρίτη θέση είναι πολιτική ήττα και θα κριθεί για αυτό.

 

Εγώ έχω αναφέρει κάτι αυτονόητο. Οι εσωτερικές διαδικασίες των κομμάτων έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους. Το θετικό που παρατηρούμε ότι είναι αναζωογονητικές. Όταν ο κ. Λοβέρδος, η Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο κ. Ανδρουλάκης ξεκίνησαν την εσωκομματική μάχη, το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 8% και εάν δείτε τις δημοσκοπήσεις τον Δεκέμβρη του 2021 και τον Γενάρη του 2022 ήταν το ΠΑΣΟΚ στο 18,5%. Επειδή οι πρόωρες εκλογές δεν είναι μακριά, ο χρόνος που υπολείπεται μέχρι τα Χριστούγεννα είναι αρκετός για να γίνουν όλες οι εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες του κόμματός μας.

 

Ο Πρόεδρος είναι έξυπνος άνθρωπος και φοβερός τακτικιστής. Καταλαβαίνει ότι δεν θα μπορούσε ο ίδιος να πει ότι δεν πάμε σε εκλογές και έκανε μια διαρροή για 25 Ιουλίου ενώ έχει αναφέρει ότι θα γίνουν εκλογικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ το 2025. Επειδή μια εκλογική διαδικασία πρέπει να έχει πολύ κόσμο και με δυνατούς υποψηφίους, δεν νομίζω ότι θα ήθελε να πάει ο Πρόεδρος μόνος του σε αυτή την εκλογική διαδικασία τον Ιούλιο. Εάν πάμε Ιούλιο σε εσωκομματικές διαδικασίες, θα πάνε να ψηφίσουν μόνο ο Προέδρος και οι φίλοι του.

 

Θεωρώ ότι όλοι όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι μπορούν να βγουν να μιλήσουν πολιτικά και να αναφέρουν ποιο είναι το σχέδιο τους για το ΠΑΣΟΚ και για τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ και να τους ακούσει ο κόσμος και στο τέλος της ημέρας να αποφασίσει.

 

Εγώ στις προηγούμενες εκλογές υποστήριξα τον κ. Ανδρουλάκη, όπως υποστήριξα το 2017 την Φώφη Γεννηματά. Σήμερα πιστεύω ότι η επιλογή Ανδρουλάκη δεν μπορεί να μας πάει μπροστά για να νικήσουμε τη ΝΔ.

 

Θα ευχηθώ, μακάρι να είναι υποψήφιος ο Χάρης Δούκας. Θέλω το ΠΑΣΟΚ να έχει στις διαδικασίες του δυνατά πρόσωπα τα οποία έχουν σχέση με την κοινωνία.

 

Για τον Χάρη Δούκα

 

Την ίδια συζήτηση είχα ζήσει όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν Ευρωβουλευτής και τότε όλοι έλεγαν πώς γίνεται να είναι Ευρωβουλευτής και να βρίσκεται στη Βουλή αφού θα πρέπει να είναι στις Βρυξέλλες. Τότε είχα τοποθετηθεί και είχα πει ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως γίνεται και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπου αρχικά Δήμαρχοι έγιναν μετά Πρόεδροι κόμματος.

 

Πιστεύω ότι εάν πετύχει το μοντέλο που έγινε πρόσφατα στο Δήμο της Αθήνας, όπου κέρδισε τη συντηρητική παράταξη κερδίζοντας ψηφοφόρους και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορεί αυτό το μοντέλο να εφαρμοστεί και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

 

Ο κ. Γερουλάνος έχει τις δυνατότητες, έχει το προφίλ, είναι αποφασιστικός άνθρωπος και πιστεύω ότι θα είναι υποψήφιος.

 

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είναι εξαιρετικός νέος συνάδελφος, με φιλοδοξίες και αναμένουμε να μιλήσει πρώτα. Ήταν Γραμματέας του κόμματος, έγινε βουλευτής και αύξησε τα ποσοστά του κόμματος στην ανατολική Αττική. Αυτός θα αποφασίσει τι θα κάνει.

 

Την πρόθεση να είναι υποψήφιος ο Χάρης Δούκας την βλέπω θετικά.

 

Με απλά λόγια, Πρωθυπουργίσιμο πρόσωπο σημαίνει, να βάλεις κάποιον δίπλα στον Μητσοτάκη και να πουν οι πολίτες ότι αυτόν θέλω να ψηφίσω για να γίνει Πρωθυπουργός.

 

Μετά τις Ευρωεκλογές είπα την άποψή μου ότι δεν πείσαμε τον κόσμο ότι έχουμε ένα στρατηγικό σχέδιο, ενώ δεν κάναμε λάθη σε αυτά που είπαμε. Ουσιαστικά δεν έπεισε η ηγεσία μας ότι μπορεί να πάρει το βάρος της διακυβέρνησης της χώρας. Επίσης δεν πείσαμε τον κόσμο ότι είμαστε εναλλακτική πρόταση καλύτερη από τον Κασσελάκη.

 

Δεν πρέπει να υποτιμούμε μια προσπάθεια. Όταν η Φώφη Γεννηματά πήγε το ΠΑΣΟΚ από το 4% στο 8% κανένας δεν ήταν ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και μάλιστα ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε κατέβει υποψήφιος τότε. Όταν πήγαμε από το 8% στο 12,7% ήταν ένα σημαντικό βήμα και δεν το υποτιμούμε αλλά προσπαθούμε να βρούμε λύση πως θα πολλαπλασιάσουμε το ποσοστό μας.

 

Οι υποψήφιοι πρέπει να πουν το πρόγραμμά τους για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ και για τη διεύρυνση του χώρου. Με τον κ. Κασσελάκη δεν έχουμε καμία απολύτως πολιτική σχέση και θα πρότεινα στους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ να αναφέρουν πως θα πείσουν το ένα εκατομμύριο ψηφοφόρων που έφυγε από τη ΝΔ και τους πεντακόσιους εξήντα ψηφοφόρους που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλο ενάμιση εκατομμύριο που έκατσε σπίτι του και να συνομιλήσουν με ανθρώπους και στελέχη τα οποία μπορούν να είναι απέναντι σε αυτό που προτείνει και εκφράζει ο κ. Κασσελάκης αλλά και η ΝΔ. Ο κ. Κασσελάκης δεν εκφράζει την κεντροαριστερά και τον προοδευτικό κόσμο, είναι ένα συνονθύλευμα απόψεων και δεν ξέρεις τι λέει”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *