Μέτρα περιορισμού της κρουαζιέρα, εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

 

 

Το γύρο του κόσμου, κάνουν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο ειδησεογραφικό μέσο Bloomberg, σχετικά με την επιβολή περιορισμών στην κρουαζιέρα. “Η Ελλάδα αναφέρεται ως ο πιο πρόσφατος δημοφιλής τουριστικός προορισμός λαμβάνοντας υπόψη τα όρια ή τους περιορισμούς στον αριθμό των επισκεπτών της κρουαζιέρας στους δημοφιλείς προορισμούς της”, αναφέρει η αγγλόφωνη έκδοση του Βήματος, για να προσθέσει: “Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι πιστεύουν ότι οι περιορισμοί θα μπορούσαν να ξεκινήσουν το επόμενο έτος προκαλώντας κρουστικά κύματα στον κλάδο της κρουαζιέρας και οδηγώντας τις τιμές των μετοχών της κρουαζιέρας να πέφτουν αφού αναλυτής της Wall Street ανέφερε επίσης ότι οι τιμές για τις κρουαζιέρες είχαν αμβλυνθεί τον Ιούνιο”.

 

Το Money & Review, αναφέρει ακόμα: ”

Ο  Κυρ. Μητσοτάκης εντόπισε το πρόβλημα στα πιο δημοφιλή νησιά της χώρας. «Η Σαντορίνη από μόνη της είναι ένα πρόβλημα», είπε, μιλώντας για την αποσύνδεση ανάμεσα στον τεράστιο αριθμό πλοίων που ελλιμενίζονται στο νησί και το κατά πόσο συμβάλλουν στην τουριστική οικονομία. Άλλοι τουρίστες ίσως αποθαρρύνονται από το να επισκεφθούν τη Σαντορίνη λόγω της επιβάρυνσης των κρουαζιερόπλοιων, είπε.

«Υπάρχουν άνθρωποι που ξοδεύουν πολλά χρήματα για να βρεθούν στη Σαντορίνη και δεν θέλουν το νησί να ‘βουλιάζει’. Επιπλέον, το νησί δεν μπορεί να το αντέξει οικονομικά, ακόμη και από άποψη ασφάλειας», σημείωσε.

Η Σαντορίνη ήταν πέρυσι ο πιο δημοφιλής νησιωτικός προορισμός της Ελλάδας για κρουαζιερόπλοια, με 800 πλοία να φέρνουν σχεδόν 1,3 εκατομμύρια επισκέπτες. Πρόκειται για άλμα 17% από το 2022. Το νησί φιλοξενεί περίπου 15.000 μόνιμους κατοίκους.

Ανάμεσα στα νησιά που νιώθουν την πίεση είναι και η Μύκονος, που είχε 749 επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων το 2023, με αύξηση 23% από το 2022.

Σημειώνεται ότι και η Ιταλία  αναγκάστηκε το 2021  να απαγορεύσει τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια από το κανάλι που οδηγεί στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας. Οι τουρίστες που δεν διανυκτερεύουν στην πόλη χρεώνονται πλέον με διόδια για την είσοδο στο κέντρο κατά τις περιόδους αιχμής”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *