ΒΙΝΤΕΟ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΕΝΤΑΣ- ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

 

 

 

Ο κ. Θανάσης Μέντας, είναι από τους ανθρώπους που συνδυάζει την επιστημονική πληρότητα, τη συνδικαλιστική δράση με την κοινωνική προσφορά. Φαρμακοποιός. Μια επιστήμη που ακόμα και σήμερα, έχει μέσα της κάτι μυστηριακό. Πως κάποια απλά φυτά, με την κατάλληλη επεξεργασία και ανάμειξη, γίνονται ιάματα. Και η συνέντευξή του- μετά από πολλές πιέσεις και υπενθυμίσεις- μάλλον έρχεται στη σωστή στιγμή. Κάποιοι θέλουν να κάνουν τα Φαρμακεία μπακάλικα και τον Φαρμακοποιό, πωλητή.

Δεν είναι έτσι!. Προφανώς και δεν είναι έτσι. Ο Πρώτος Σύμβουλος Υγείας, είναι ο Φαρμακοποιός. Αν ήξεραν όλοι, πόση πίεση – και χρήματα- γλιτώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, από τις απλές επισκέψεις σε ένα Φαρμακείο!. Πόσες ώρες επώδυνης αναμονής, οι ασθενείς ή τραυματίες!.

Ο κύριος Μέντας, μαζί με τη ζωή του, εξηγεί κι αυτές τις δύσκολες παραμέτρους. Του πώς ο Φαρμακοποιός αποτελεί τον πρώτο κρίκο της αλυσίδας θεραπείας-ίασης. Πόσα μυστικά κρύβονται πίσω από τις μεγάλες συγκρούσεις κάποιων βιομηχανικών κολοσσών. Και τελικά, γιατί ο Φαρμακοποιός της γειτονιάς, είναι ο σύμβουλος του δυνητικά ασθενούς, συνεργάτης του γιατρού και ταυτόχρονα επιστημονικός ερευνητής.

Ταυτόχρονα βέβαια, ο ίδιος αποτελεί και ένα από τα πλέον δραστήρια στελέχη του αθλητισμού στο νησί, έχοντας παράλληλα εξαιρετικά σημαντική κοινωνική προσφορά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *