Βίντεο: Ο Μάινας Γιάννης μιλά για κυκλοφοριακό και τις ρυθμίσεις στην καθημερινότητα

 

 

Μετά τις εκλογές, ο Γιάννης Μάινας ορίστηκε από τον Δήμαρχος Θήρας στη θέση του Αντιδημάρχου. Το χαρτοφυλάκιο περιέχει τρεις από τις σπουδαιότερες αρμοδιότητες διαχείρισης τόσο της καθημερινότητας, όσο και της καταγραφής της εν πολλοίς άγνωστης δημοτικής περιουσίας.

Πρώτο αγκάθι, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Σ ένα νησί που ασφυκτιά από την κίνηση, παρέλαβε τις μελέτες που είχε αρχίσει η προηγούμενη αρχή, προχώρησε σε διαβούλευση με τα Τοπικά Συμβούλια και τους κατοίκους, ενσωματώνοντας όλες τις παρατηρήσεις σε επικαιροποιημένη μορφή.

Αμέσως, μετά και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησε στην εφαρμογή. Φηρά και Οία, ζουν ήδη το πρώτο διάστημα προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Στο Καμάρι, οι αντιδράσεις και οι προσφυγές κάποιων κατοίκων, ανέβαλαν τη διαδικασία μέχρι να κριθεί το νομότυπο της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Περίπου το ίδιο και στο Εμπορείο.

Ο Γιάννης Μάινας, κλήθηκε να μιλήσει για το πρώτο διάστημα άσκησης των αρμοδιοτήτων του, που έτρεξαν με πρωτόγνωρους για τη Σαντορίνη ρυθμούς. Για τα σχέδια, τις αντιδράσεις και την αποφασιστικότητα του ίδιου να προχωρήσει με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, αλλά κυρίως με αταλάντευτη προσήλωση στην αναγκαιότητα των μέτρων.

Στη συνέντευξή του μιλά επίσης, για την εγγραφή του άγνωστου πλούτου του Δήμου στο Δημοτικό Περιουσιολόγιο, αλλά και για το σημαντικό θέμα της ενοικίασης υπαίθριων χώρων, με τρόπο κοινωνικά επωφελή και δίκαιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *