VIDEO: Λ. ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΖΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΜΙΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Για τη σύλληψη, ενός 25χρονου φίλου του εξαφανισθέντος 21χρονου μουσικού μιλά ο γνωστός Θηραίος Νομικός κ. Ελευθέριος Γαβρίλης. Η σύλληψη, έγινε περίπου 18 μήνες μετά την εξαφάνιση (ο Τάκης Βαζακόπουλος εξαφανίστηκε στις 12:40 το μεσημέρι της 7ης Αυγούστου 2014), χωρίς όπως υποστηρίζει, να έχει ανακύψει κάποιο καινούριο στοιχείο. Είχε προηγηθεί μια σύλληψη το Νοέμβριο του 2014, όπου ο 25χρονος Ιβάν, προέβη σε τρεις διαδοχικές ομολογίες, υποδεικνύοντας 3 διαφορετικούς συνεργούς και τρία διαφορετικά σημεία εξαφάνισης του πτώματος, αλλά οι έρευνες των διωκτικών αρχών, δεν απέδωσαν κάτι, με αποτέλεσμα, ο 25χρονος στις 11 Νοεμβρίου 2014 να αφεθεί ελεύθερος. Όπως ισχυρίζεται ο γνωστός νομικός, οι ομολογίες έγιναν καθ’ υπόδειξη των διωκτικών αρχών, προκειμένου να ερευνηθούν ως ύποπτοι οι τρεις άλλοι φίλοι του αγνοούμενου μουσικού και τόσο τα αποτελέσματα ήταν ανύπαρκτα, όσο και οι ίδιες κρίθηκαν αναξιόπιστες με αποτέλεσμα την απελευθέρωση του συλληφθέντα.
Ο κ. Γαβρίλης, αποκαλύπτει ακόμα, πως καιρό μετά την εξαφάνιση Βαζακόπουλου, δύο πολίτες από το Καμάρι (τους οποίους κατονομάζει και θεωρεί αξιόπιστους) προσήλθαν αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας και ανέφεραν πως είδαν ένα άτομο για το οποίο εξέφρασαν την πεποίθηση ότι ήταν ο εξαφανισθείς. Να σημειωθεί, ότι το περιστατικό έγινε στο κατάστημα ενός από τους δύο πολίτες που ήταν αναρτημένη και η αφίσα-έκκληση για την ανεύρεση του Βαζακόπουλου.
Ο κ. Γαβρίλης, είπε επίσης, ότι ο 25χρονος, μετά το περιστατικό της σύλληψης και απελευθέρωσης του, έφυγε για την πατρίδα του, επέστρεψε ξανά στην Σαντορίνη για την (εποχική) εργασία του, ξανά έφυγε για να επιστρέψει πάλι στο νησί, όπου και συνελήφθη εκ νέου πριν λίγες μέρες.
Πρέπει να σημειωθεί, πως πέραν των επισήμων ανακοινώσεων, η Santonews, δεν έχει ασχοληθεί με την υπόθεση, κάτι που εξηγεί ο γράφων ( που δεν γνωρίζει κανέναν εκ των εμπλεκομένων) και στο προοίμιο της συνέντευξης. Ούτε την επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή, που αναφέρει ο κ. Γαβρίλης, έχει υπόψιν της.
Επίσης, επειδή μεσολάβησε η απεργία των δημοσιογράφων, χρησιμοποιείται το υλικό, από τη δεύτερη, στατική κάμερα, όπου φαίνεται μόνο ο συνεντευξιαζόμενος, ενώ η κεντρική φωτογραφία της ανάρτησης, είναι προϊόν σύνθεσης (κολάζ). Για την ουσία της υπόθεσης, θα αποφανθεί η δικαιοσύνη.
Και δύο τελικές υπομνήσεις:
Το τεκμήριο της αθωότητας, πρέπει να είναι σεβαστό και από τα Μέσα Ενημέρωσης.
Το ότι φιλοξενούνται και δημοσιοποιούνται κάποιες απόψεις, δεν σημαίνει ότι κατ’ ανάγκη υιοθετούνται, απλώς τίθενται στην κρίση των αναγνωστών που θα κρίνουν αν η τεκμηρίωσή τους είναι επαρκής.
ΒΙΝΤΕΟ