“ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΥ”

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΓΑΒΡΙΛΗ

 

 

“Προς την ομάδα ”Νέοι του Βουρβούλου”

Νέοι δεν είναι αυτοί που ηλικιακά είναι νέοι, αλλά αυτοί που έχουν φρέσκες και πρωτοπόρες ιδέες.
Σεις μέχρι τώρα δεν έχετε δείξει κάτι τέτοιο.
Εμμένετε σε ιδέες που δεν είναι νέες, αλλά παρωχημένες.
Δείχνετε ότι δεν είστε ανεξάρτητοι όπως καμώνεστε αλλά κατευθυνόμενοι.
Συνεχίζετε τον διχασμό στο χωριό.

 

Καλείτε στις εκδηλώσεις όπως κοπή πίτας και συμβουλεύεστε συγκεκριμένους ανθρώπους.

 

 

Στο θέμα της ονοματοδοσίας της πλατείας συνεχίζετε την ίδια διχαστική συμπεριφορά.
Ακόμη και στην πρόταση που σας έκανε ο Κος Έπαρχος Θήρας που κάπως θα συνένωνε το χωριό σεις αρνηθήκατε προκαλώντας την έκπληξη του Κου Επάρχου Θήρας.

 

 

Σαν μέλη της Τοπικής Κοινότητας οι αρμοδιότητές σας είναι να εκφράζετε απόψεις γνωμοδοτικού χαρακτήρα. Πρέπει να παρακαλείτε τον Δήμο για να γίνουν έργα. Σεις από την μία παρακαλείτε και από την άλλη πετροβολάτε τον Δήμο. Αυτή η τακτική δεν είναι ορθή και συνάμα είναι επιζήμια για το χωριό.
Λοιδορείτε όποιον κάνει κάτι για το χωριό επειδή δήθεν δεν σας ρώτησε! Το θέμα είναι να γίνονται πράγματα για το χωριό ανεξάρτητα του ποιος το κάνει.

 

 

Πράγματα, έργα και συμπεριφορές που κατά την άποψή μου πρέπει να γίνουν στο χωριό μας:

 

 

1) Να συμβάλλουμε και να πιέσουμε όλοι ώστε το λιμάνι του νησιού να γίνει από Καρτεράδο μέχρι τον Κουλούμπο διότι αυτό επιτάσσει το συμφέρον του νησιού αφού βρίσκεται στην μέση του, αλλά και του χωριού μας το οποίο θα γίνει το πρώτο χωριό εισόδου των τουριστών. Ο νέος δρόμος Αεροδρομίου-Οίας συμβάλλει στο να γίνει κάτι τέτοιο.

 

2) Να συνενωθεί το νέο ξενοδοχείο στα ”Σοχώρια” με το χωριό ώστε οι πελάτες του να επισκέπτονται και το χωριό για να πάρει αυτό ζωή και κινητικότητα.

 

3) Να απαλλοτριωθούν τα κτήματα Κογιώνη και το απέναντι φράγκικο, ώστε εκεί να φτιαχτούν χώροι πρασίνου αναψυχής, άθλησης, πάρκινγκ, ανοιχτό θέατρο, ΚΑΠΗ, ανοιχτό σκάκι κ.λ.π. και να αποκτήσει συνέχεια το χωριό με το νέο ανεγειρόμενο ξενοδοχείο.

 

4) Οι δρόμοι του χωριού να πλακοστρωθούν ώστε να καλυφθεί η τσιμεντοποίηση. Βλέπετε Μεγαλοχώρι και Βόθωνα.

 

 

5) Να δοθεί στην μισή πλατεία το όνομα Νικολάου Δαμίγου και στην άλλη μισή το όνομα των Ηρώων ώστε να πάψει αυτή η άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και συντηρεί τον διαμελισμό του χωριού σε δύο μέρη.

 

6) Να κλείσει παντελώς η πλατεία του χωριού. Αλήθεια, εάν είσαστε αντικειμενικοί όπως ισχυρίζεστε γιατί δεν είπατε κάτι εναντίον αυτών που για μικροπολιτικούς λόγους την άνοιξαν;

 

 

7) Στον Δρόμο Άνω- Κάτω Βουρβούλου να υπάρχει μόνον κάθοδος για την εξυπηρέτηση της συγκοινωνίας.

 

 

8) Το γραφείο της Κοινότητας να γίνει ΚΑΦΕ με ανάπτυξη τραπεζιών κάτω από δένδρα και η Κοινότητα να μεταφερθεί στην μία αίθουσα του Σχολείου που είναι κλειστή.

 

 

 

Αυτά είχα να πω αγαπητοί ”Νέοι του Βουρβούλου” για να συμβάλλω στην ανάπτυξη του χωριού μου ή έπρεπε μήπως να σας ρωτήσω για να έχω προτάσεις και ιδέες σαν Βουρβουλιανός.

 

Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι εμείς οι Βουρβουλιανοί θα έπρεπε να ευλογούμε τον Θεό που άνθρωποι όπως ο Νικόλαος Καφούρος (Πατσακόλας), ο Λευτέρης Λιγνός (Σακκάς), ο Σπύρος Δρακουτός (Σπυριδής) και άλλοι είναι κοντά στον Δήμαρχο και έτσι εξισορροπούν την δυσαρέσκεια που μπορεί να προκαλεί ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας με την όλη συμπεριφορά του.

 

 

Πιστεύω, βέβαια, ότι ο Αντώνης Σιγάλας δύσκολα θα επηρεάζετο από αρνητικές συμπεριφορές και θα έκανε για το Βουρβούλο ό,τι είναι δυνατόν, αλλά πάντοτε βοηθά το να έχεις δίπλα σου ανθρώπους με τον υποβοηθητικό ρόλο των παραπάνω.

 

 

Ισχυρίζεστε στις αναρτήσεις σας ότι είστε ενωμένοι και προχωράτε. Μπορεί να είστε ενωμένοι σαν ομάδα, αλλά δεν είναι ενωμένο το χωριό. Με την συμπεριφορά σας, διαιρείτε το χωριό, το διχάζετε και έτσι νομοτελειακά δημιουργούνται άλλες ομάδες που σας αντιπαλεύουν και αυτό μόνο καλό δεν κάνει στο όμορφο χωριό μας. Μόνο η ένωση όλου του χωριού θα φέρει τα ποθητά αποτελέσματα.

 

Διακαής πόθος μου ήταν και είναι το Βουρβούλο από τα πιο ξεχασμένα χωριό της Σαντορίνης να γίνει πύλη εισόδου του τουρισμού και το πλέον προοδευμένο χωριό όπως το είχε ονειρευτεί ο αείμνηστος πρόεδρος Νικόλαος Δαμίγος. Πρέπει επιτέλους το χωριό να κάνει αυτό που οφείλει στην μνήμη του.
Από κει που μας βλέπει όλους ας μας βλέπει ενωμένους και ότι πορευόμαστε στην ανάπτυξη του χωριού μας.

 

 

 

Ελπίζω να με διαψεύσετε σε αυτά που νομίζω και πιστεύω και να μου αποδείξετε ότι έχω εσφαλμένες διαπιστώσεις και ότι στόχος σας είναι η συνένωση όλου του χωριού και η πρόοδός του. Θα ήθελα την παρούσα επιστολή να την στείλω στο δικό σας site αλλά το έχετε κλειστό.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Λευτέρης Γαβρίλης”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *