«ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ Λ. ΓΑΒΡΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΘΠ

 

 

 

«Θέλεις να ξεγελάσεις τον κόσμο, δωσ’ του «άρτον και θεάματα» έλεγαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι.
Η Διοίκηση της Ένωσης το έχει πιάσει καλά το θέμα.
Μετέτρεψαν την Ένωση σε μαγαζάκι, όπως καταμαρτυρούν οι Ευάγγελος Σιγάλας και Χαράλαμπος Νομικός, όπου προσλαμβάνονται συγγενείς τους ως υπάλληλοι και γίνονται εμπορικές συναλλαγές με τους ίδιους (μέλη του Δ.Σ. και του Εποπτικού Συμβουλίου) και μετά για να μη φωνάζει και να μη διαμαρτύρεται ο κόσμος στήνουμε φιέστες και πανηγύρια με έξοδα της Ένωσης δηλαδή των αγροτών.
Δεν δίνει όμως η Διοίκηση της Ένωσης εξηγήσεις για τα παρακάτω:
1) Γιατί και πώς κτίσανε αυθαίρετα κτίσματα στην Καλντέρα εμβαδού 2.500 τ.μ. και φορτώσανε ένα πανάσχημο κτίριο στο περιβάλλον της Σαντορίνης και μάλιστα στην Καλντέρα.
2) Δεν εξηγεί ποιος πήρε απόφαση για να κτιστούν αυτά, η Συνέλευση, το Δ. Συμβούλιο ή ο Πρόεδρος.
3) Πώς πληρώθηκαν τα χρήματα αυτά, που είναι εκατομμύρια Ευρώ, ενώ δεν υπήρχε οικοδομική άδεια. Δηλαδή στα τιμολόγια πληρωμής τί αναφέρεται.
4) Δεν δίνουν τα έγγραφα που ζητάνε επίσημα και με έγγραφη αίτηση οι Ευάγγελος Σιγάλας και Χαράλαμπος Νομικός που εκπροσωπούν τον Συνεταιρισμό Καμαρίου. Δείχνουν να αδιαφορούν που εύλογα δημιουργούνται διάφορες υποψίες όπως ότι κάτι ύποπτο θέλουν να κρύψουν.
5) Κλείνουν «δουλειές» πολλών χιλιάδων Ευρώ με τα ίδια τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης και του Εποπτικού Συμβουλίου, όπως πωλήσεις ηλεκτρικών ειδών, χρωμάτων, ελαιοχρωματισμός, οικοδομικές εργασίες.
6) Ποτέ δεν γνωστοποίησαν με ποια κριτήρια προσλαμβάνουν προσωπικό, ώστε όλος ο κόσμος να έχει πρόσβαση στην εργασία.
7) Δεν απαντούν στο ερώτημα πολλών Σαντορινιών που «πάνε» τα χρήματα της Ένωσης ; Γιατί δεν διανεμήθηκαν ποτέ στους αγρότες ; Γιατί τα φυτοφάρμακα τα λιπάσματα κ.λ.π., δεν πωλούνται φθηνότερα από άλλες Συνεταιριστικές οργανώσεις ;
Τελειώνοντας θέλω να ευχηθώ στην Ένωση και του χρόνου να έχει επιτυχία στα πανηγύρια και στις φιέστες.
Κάποιοι από τους δημοσιογράφους του νησιού να συνεχίσουν να συμβάλλουν στα πανηγύρια και τις φιέστες και να κρατούν λιβανιστήρια, αλλά σχεδόν ποτέ να μην κάνουν έρευνα για τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο και τα προβλήματά τους.
Ακόμη ο Σύλλογος Εμπόρων Θήρας να συνεχίσει να κλείνει τα μάτια στην κλοπή που γίνεται εις βάρος των μελών του και να μη πραγματοποιεί έστω μια Γενική Συνέλευση για την αντιμετώπιση του θέματος.
Άντε καλή διασκέδαση και του Χρόνου!

 

Λευτέρης Γαβρίλης
Δικηγόρος Θήρας»

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *