ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ “ΑΕΝΑΟΝ” ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΝΕΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΓΚΥΖΗ

 

 

 

“Τέσσερις διακεκριμένοι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ) συναισθάνονται και αναδημιουργούν, μέσα από το ευρύ ρεπερτόριο που έχει γραφτεί για το κουαρτέτο εγχόρδων. Χρησιμοποιώντας ως μέσο την αντιστικτική του γραφή, αναδεικνύουν την πολυφωνία, αναπτύσσουν τις δυνατότητες του κάθε συμμετέχοντος οργάνου, με απώτερο σκοπό τη σύμπνοια που καθοδηγείται από το όραμα του συνθέτη, όπως οι ίδιοι το αντιλαμβάνονται. Άλλωστε, η «Ιθάκη» προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία για το «Ωραίο Ταξίδι»…
Το κουαρτέτο εγχόρδων “AENAON” συμμετέχει στο Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη, στη μαγευτική Σαντορίνη με ένα πολυσχιδές πρόγραμμα για όλες τις προτιμήσεις. Το ημιτελές αλλά οδυνηρό και βαθιά συναισθηματικό Quartettsatz του F.Schubert και το σπαραχτικό Adagio του S. Barber, δίνουν τη σκυτάλη στη νησιώτικη πανδαισία της Δωδεκανησιακής Σουίτας του Γιάννη Κωνσταντινίδη, για να ολοκληρωθεί η μουσική κατάθεση με το ποιητικά ρομαντικό 2ο κουαρτέτο του A.Borodin.
To “AENAON” δημιουργήθηκε το 2016. Αν και νεοσύστατο, έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα της ΚΟΑ, σε συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς και σε συνεργασίες με καλλιτέχνες εκτός της κλασσικής μουσικής. Αποτελείται από τους βιολονίστες Γιώργο Μάνδυλα (Κορυφαίο Α’ και Αναπληρωτή Εξάρχοντα της Κ.Ο.Α.) και Βασίλη Σούκα (μέλος των Α’ βιολιών της Κ.Ο.Α.), τον βιολίστα Μάνο Γουβέλη (μέλος στις βιόλες της Κ.Ο.Α. ) και τον βιολοντσελλίστα Αστέριο Πούφτη (Κορυφαίο Β’ στα βιολοντσέλλα της Κ.Ο.Α.)

Συνδιοργάνωση:
Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη-Δήμος Θήρας-Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

Μεγάλοι Χορηγοί:
Aressana Spa Hotel & Suites
Εστιατόριο Ακταίον
SantoWines».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *