Σαντορίνη: “μοναδικές ηφαιστειακές παραλίες με κόκκινη ή μαύρη άμμο”.

Πολωνικό αφιέρωμα

 

 

“Η Σαντορίνη προσφέρει εξαιρετικές παραλίες. Όσοι αναζητούν τυπική θέα στις ακτές μπορεί να εκπλαγούν λίγο εδώ. Το νησί της Σαντορίνης φημίζεται για τους γοητευτικούς οικισμούς του , αλλά λίγα λέγονται για τις παραλίες”, γράφει το Πολωνικό περιοδικό podroze.gazeta.

Το …ελαφρως καθυστερημένο για παραλία, αλλά πάντως ενδιαφέρον άρθρο΄ έχει επίσης το χαρακτηριστικό, πως οι φωτογραφίες που το διανθίζουν, προέρχονται από οικισμούς.

  “Αξίζει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν αρκετές παραλίες σε αυτό το ελληνικό νησί που διαφέρουν από τις άλλες. Εδώ μπορείτε να βρείτε μοναδικές ηφαιστειακές παραλίες με κόκκινη ή μαύρη άμμο. Υπάρχουν επίσης μοναδικές παραλίες που βρίσκονται ανάμεσα στα βράχια με εκπληκτική θέα”, γράφει η ηλεκτρονική έκδοση, και προσθέτει:.  

 

  “Παραλίες της Σαντορίνης. Τα πιο ενδιαφέροντα μέρη

Το γραφικό νησί το απολαμβάνετε για την αρχιτεκτονική του. Χαρακτηριστικά λευκά σπίτια με μπλε στέγες βρίσκονται σε ψηλούς βράχους. Σε συνδυασμό με το γαλάζιο της θάλασσας, δημιουργούν ένα παραμυθένιο σκηνικό που αναμφίβολα έχει γίνει η βιτρίνα αυτού του ελληνικού νησιού. 

5 μέρη στη Σαντορίνη που αξίζει να επισκεφτείτε.5 μέρη στη Σαντορίνη που αξίζει να επισκεφτείτε.  pexels.com

Η αρχιτεκτονική της Σαντορίνης είναι εντυπωσιακή, αλλά σίγουρα όχι τόσο διαφορετική. Τα περισσότερα από τα κτίρια είναι λευκά σε παρόμοιο στυλ. Σε αντίθεση με τις παραλίες που δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουν υποτονικά χρώματα. Οι παραλίες στη Σαντορίνη διακρίνονται από μια ασυνήθιστη χρωματική παλέτα. Η άμμος εδώ μπορεί να είναι λευκή, μαύρη και ακόμη και κόκκινη. Το έδαφος μπορεί να είναι βραχώδες, βραχώδες και χαλίκι καθώς και αμμώδες. Ορισμένες παραλίες είναι πιο φυσικές, άγριες και άλλες προσφέρουν την πλήρη υποδομή ενός παραθαλάσσιου θερέτρου. 

Η κόκκινη παραλία της Σαντορίνης. Μοναδική ανάμεσα στις ελληνικές παραλίες

 

 

  Η κόκκινη παραλία  είναι κάτι που πρέπει να δείτε όταν βρίσκεστε στη Σαντορίνη. Βρίσκεται σε έναν απομονωμένο όρμο στο Ακρωτήρι. Διακρίνεται από ένα ασυνήθιστο χρώμα – σκουριασμένο κόκκινο. Αυτό το χρώμα οφείλεται στη λάβα που ρέει έξω από το ηφαίστειο.

 

Η λευκή παραλία της Σαντορίνης είναι το ιδανικό μέρος για ηλιοθεραπεία

 

Υπάρχει μια άλλη, «πολύχρωμη» παραλία κοντά στην Κόκκινη Παραλία. Μιλάμε για τη Λευκή Παραλία, που πήρε το όνομά της από το χρώμα των γύρω βράχων. Είναι πολύ ηλιόλουστη, χωρίς καθόλου σκιά, επομένως είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις του ήλιου. Αυτή η παραλία είναι αρκετά δύσκολη στην πρόσβαση – δεν είναι προσβάσιμη εκτός από τη θάλασσα. Χάρη σε αυτή την αύρα μυστηρίου, η Λευκή Παραλία γίνεται ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον μέρος.

ΘήραΣαντορίνη  AnfisaT / Shutterstock

Σαντορίνη: μαύρη παραλία, ή παραλία Καμάρι 

 

  Στη Σαντορίνη, μπορείτε επίσης να χαλαρώσετε στη δημοφιλή ηφαιστειακή παραλία στο Καμάρι, η οποία είναι κοινώς γνωστή ως μαύρη παραλία. Επίσης σε αυτή την περίπτωση το όνομα δεν είναι τυχαίο. Η παραλία είναι καλυμμένη με μικροσκοπικές, σχεδόν μαύρες πέτρες. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού, έχει μήκος περίπου 2 χιλιόμετρα που είναι αρκετά για τα νησιωτικά δεδομένα.

Οι πιο όμορφες παραλίες της Σαντορίνης. Πρέπει να δείτε αυτά τα μέρη!

 

Εκτός από τις μαύρες, άσπρες και κόκκινες παραλίες, υπάρχουν αρκετές ωραίες παραλίες στη Σαντορίνη. Ένα από αυτά είναι η παραλία του Περίβολου. Ο Περίβολος, που θεωρείται οι ελληνικές Κάννες, αρέσει εξαιρετικά στους πλούσιους κατοίκους της Αθήνας. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Σαντορίνης , διαθέτει καλές εγκαταστάσεις εστίασης, ενοικιάσεις ξαπλώστρας και θαλάσσια σπορ.

Η εναλλακτική είναι η παραλία στην Περίσσα. Επίσης δεν είναι αμμώδης παραλία με όμορφη λευκή άμμο, αλλά εξακολουθεί να έχει τη γοητεία της. Είναι καλυμμένη με μικρές ηφαιστειακές πέτρες, που μόνο σε ορισμένα σημεία θυμίζουν δομή που μοιάζει με άμμο. Το σκούρο υπόστρωμα έχει την τάση να θερμαίνεται, επομένως είναι καλύτερα να φοράτε παπούτσια όταν περπατάτε σε αυτήν”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *