Η Βενετία βάζει εισιτήριο στους επισκέπτες κρουαζιέρας- Η Σαντορίνη, πότε;.

 

 

Είχε αναγγελθεί από καιρό. Ως σκέψη όμως. Αλλά φαίνεται πως ήρθε η ώρα, η Βενετία να εφαρμόσει το μοντέλο της αν όχι βιώσιμης, τουλάχιστον επικερδέστερης διαχείρισης της κρουαζιέρας. Οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν πως από τις 25 Απριλίου, κάθε ημερήσιος επισκέπτης θα υποχρεώνεται να πληρώσει τέλος εισόδου, ύψους 5 ευρώ.

Πρόκειται για μάλλον φυσιολογική εξέλιξη, καθώς η Γαληνοτάτη -το πάλαι- αντιμετώπιζε ασφυκτικές ροές και έτσι ο Δήμαρχος της, Λουίτζι Μπορουνιάρο, σε συνέντευξή του στην Eνωση Ξένου Τύπου της Ρώμης, ανακοίνωσε εφαρμογή του μέτρου η πιλοτική αυτή φάση του οποίου θα διαρκέσει  29 ημέρες.

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή” :

“Εξαιρούνται από την πληρωμή οι μόνιμοι κάτοικοι, οι φοιτητές και όσοι επισκέπτονται τη Βενετία για λόγους υγείας ή εργασίας.

Oλοι όμως, σε περίπτωση που δεν πρόκειται να διανυκτερεύσουν στην πόλη, θα πρέπει να εγγράφονται στον ιστότοπο cda ve.it για να μπορούν να εισέρχονται στο ιστορικό της κέντρο κατά την πειραματική αυτή φάση χωρίς κίνδυνο να τους επιβληθεί πρόστιμο.

Ο Μπορουνιάρο πρόσθεσε ότι με τον τρόπο αυτό η δημοτική αρχή θα μπορεί να προβλέπει έκτακτες ροές τουριστών, για ανάλογη εξυπηρέτηση ντόπιων και ξένων πολιτών”.

 

Υπενθυμίζεται, πως παρόμοια σκέψη για τη Σαντορίνη, είχε εκφράσει ο πρώην Δήμαρχος Αντώνης Σιγάλας, αλλά και ο νυν Νίκος Ζώρζος, που ωστόσο τόνισε τις διαφορές του ρόλου και του εύρους αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης στη Βενετία και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που αντιμετωπίζουν την πλημμυρίδα της κρουαζιέρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *