Το Φεστιβάλ «Από Τη Θάλασσα» 2023 ξεκινάει με το «Landscape Theatre»

 

 

“Το νησί της Μήλου είναι αγαπημένος προορισμός για τουρισμό. Αλλά όχι μόνο. Είναι και ένας τόπος με ιδιαίτερο ορυκτό πλούτο. Επιπλέον: βρίσκεται καταμεσίς του Αιγαίου Πελάγους, αποτελώντας ανέκαθεν φρούριο. Επάνω στα ερείπια ενός οχυρού που έχτισαν οι Γερμανοί πριν από εβδομήντα χρόνια, απέναντι από το ορυχείο του Τράχηλα, η Γερμανίδα σκηνοθέτις Helena Waldmann δημιουργεί το Landscape Theatre (Θέατρο Τοπίο).

Ό,τι κι αν συμβαίνει, κάθε κίνηση, αποκτά νόημα, εφόσον προκαλεί μία νέα κίνηση: αντίθετα ρεύματα, αναταράξεις, εντροπία.

«Το Landscape Theatre όχι μόνο προσφέρει μια υπέροχη πανοραμική θέα 360 μοιρών, αλλά παίζει και με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες. Το απροσδόκητο στη φύση δημιουργεί μια ισχυρή αφήγηση. Οι παρατηρητές  είναι σε κίνηση, εξερευνώντας το τοπίο, στο οποίο όλα μεταβάλλονται και τίποτα δεν μένει σταθερό.» (Helena Waldmann, σκηνοθέτις)

«Υπάρχει μια εκπληκτική ομοιότητα των ελληνικών αμφιθεάτρων με τα εργοτάξια των εξορύξεων στη Μήλο. Μέσω της ανθρώπινης παρέμβασης, η φύση μετατρέπεται σε ένα τοπίο πολυπρόσωπο. Προσπαθούμε διαρκώς να την μετασχηματίσουμε. Σε κάθε μικρή αλλαγή, αλλάζει και η συμπεριφορά της φύσης.» (Ιωάννα Βαλσαμίδου, δραματουργός)

Πότε: Σάββατο, 10 Ιουνίου στις 06.00 (λίγο πριν την ανατολή του ήλιου) & Κυριακή, 11 Ιουνίου στις 19.00 (λίγο πριν τη δύση του ήλιου) Πού: H αναχώρηση θα γίνει από την εκκλησία της Παναγιάς του Λάμαρη, στο δρόμο προς Πλάθιενα Πληροφορίες: 6976 778 463

*Όσοι προσέλθουν, παρακαλούνται να φορούν αθλητικά παπούτσια και παντελόνι. Η εξερεύνηση πραγματοποιείται με προσωπική τους ευθύνη και είναι κατάλληλη για ενήλικες και έφηβους άνω των 12 ετών με τη συνοδεία κηδεμόνα.

Σκηνοθεσία: Helena Waldmann

Δραματουργία: Ιωάννα Βαλσαμίδου

Καλλιτεχνική Συνεργασία: Arnd Wesemann

Συντονισμός & Χορός: Φιλιώ Λούβαρη

Κατασκευή Ηχητικού Καπέλου: Lauren Steel

Υποστήριξη Παραγωγής: Στέλιος Ζούλιας

Φωτογραφία & Βιντεοληψία: Παντελής Κουντουράκης

Διοργάνωση: Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου

Με την εθελοντική συμμετοχή των: Μαριγούλα Κολιαράκη, Μανούσος Ξυδούς, Δημήτρης Τσίπρας

Χορηγία: TANZPAKT RECONNECT
Ευγενική υποστήριξη: IMERYS S.A.”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *