”   Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, για την πορεία του Στρατηγικού Σχεδίου της Σαντορίνης, είχε ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου στην Προεδρία της Κυβέρνησης κ. Θανάση Κοντογιώργη.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοντογιώργης έχει ορισθεί από τον Πρωθυπουργό, ως υπεύθυνος για το συντονισμό όλων των Υπουργείων και των φορέων που εμπλέκονται στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της Σαντορίνης.

 

Στη συνάντηση εξετάσθηκε το σύνολο των δράσεων και των έργων του σχεδίου, με ιδιαίτερη έμφαση:

 

  • Στην έγκαιρη κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού και λοιπού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.
  • Στην επίσπευση της προμήθειας, εγκατάστασης και λειτουργίας του Επιχειρησιακού Κέντρου της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήρας. (Σημαντικό μέρος της δαπάνης του έργου θα καλυφθεί από δωρεές επιχειρηματιών της Σαντορίνης).
  • Στην επίσπευση της υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος της μαρίνας στο Μονόλιθο, ώστε το έργο να δημοπρατηθεί με τη διαδικασία της Σύμβασης Παραχώρησης εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022.
  • Στην ανάγκη άμεσης έγκρισης, από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή του φακέλου του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων, ώστε να υλοποιηθεί με τη διαδικασία ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα). Υπήρξε η διαβεβαίωση από τον κ. Κοντογιώργη ότι η απόφαση θα ληφθεί εντός του Δεκεμβρίου.
  • Στην πραγματοποίηση ειδικής σύσκεψης, στο αμέσως προσεχές διάστημα με μοναδικό αντικείμενο το νέο λιμάνι της Σαντορίνης (Ως γνωστόν βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη χωροθέτησης και  λήψη προεγκρίσεων). Η ανάθεση και η παρακολούθηση γίνεται από το Υπουργείο Υποδομών.
  • Ειδική αναφορά υπήρξε, στην ανάθεση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2022 του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, καθώς και στην ανάγκη καθορισμού της διαδικασίας και των ενεργειών για την κατασκευή της 2ης γραμμής τελεφερίκ.

    Και από τους δυο συνομιλητές εκφράστηκε αισιοδοξία ως προς την επιτάχυνση της υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου και συμφωνήθηκε η άμεση σύγκληση της Επιτροπής των Γενικών Γραμματέων, των εμπλεκομένων με το Σχέδιο Υπουργείων”.