ΠΩΣ Η “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ” ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ “ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ” ΤΗΝ Deutsche Bank

ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ

 

 

santorini_deuctshe_bankΗ Banca Monte dei Paschi, είναι η παλαιότερη τράπεζα της Ιταλίας, καθώς ιδρύθηκε το 1472, απ’ τον Μάγιστρο (κυβερνήτη-δικαστή) της Σιένα ως “Όρος (βουνό) της ευσέβειας”. Αν ζούσε ο Τσιφόρος, θα επαναλάμβανε πως όλες οι βρομοδουλειές, επικαλούνται την ευλάβεια. Η Τράπεζα, πάει καλά, καθώς σήμερα έχει, 2.200 υποκαταστήματα, 26.000 υπαλλήλους και 4.500.000 “ευλαβείς” πελάτες. Αλλά, όπως συχνά συμβαίνει, καλή είναι η ευσέβεια, αλλά καλύτερα τα φράγκα και ίσως ο παράδεισος, να μην έχει θέση για μπατίρηδες.
Το 2007, η “ευσεβής” Monte dei Paschi, ήλθε σε συμφωνία, με την αμέμπτου ηθικής, υπέρτατης ευλάβειας και ανεπίληπτου συμπεριφοράς Deutsche Bank, “ευσεβή” στελέχη της οποίας κουνούν επιτιμητικά το δάχτυλο, στους μπαταξήδες και διεφθαρμένους Έλληνες και τους απειλούν με Grexit. Ένα “παράγωγο”. Είναι κάτι σαν τα “δομημένα ομόλογα”, κάποιου ξεχασμένου Αγάπιου και μερικών άμεμπτων κομματικών και χρηματιστηριακών στελεχών (το αστείο είναι πως οι βασικοί πρωταγωνιστές των δομημένων στην Ελλάδα λέγονταν Ευγένιος και Αγάπιος, ονόματα που ούτε σε μοναστήρι δεν θα τα βρεις μαζί! ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ) .

 

Η άσπιλος και αμόλυντος Deutsche Bank σε συνεργασία με την ευσεβή Paschi, έφτιαξαν ένα παράγωγο με το όνομα “Σαντορίνη”. Τόσο άσπιλο και αμόλυντο, που κάτι τυχάρπαστοι και διεφθαρμένοι εισαγγελείς στο Μιλάνο, το ερευνούν και έχουν ασκήσει διώξεις, εναντίων των ευλαβών τραπεζιτών. “Η Monte Paschi χρησιμοποίησε μια συναλλαγή με την Deutsche Bank, που ονομάστηκε Σαντορίνη, για να καλύψουν τις απώλειες από μια προηγούμενη σύμβαση παραγώγων”, ανέφερε το Bloomberg News.
Τώρα, από ότι λέει ο διεθνής τύπος η Deutsche Bank κινδυνεύει με φαλιμέντο. Βέβαια θα της κάνουν καμιά ευσεβή “ανακεφαλαιοποίηση”, αλλά το όνομα “Σαντορίνη” γιατί το χρησιμοποιήσατε ωρέ για τις βρωμιές σας;.

 

 

ΥΓ. Ψάχνοντας να καταλάβω, τι είναι “παράγωγο”, ομολογώ πω δεν πολυκατάλαβα. Σε γενικές γραμμές έβγαλα το συμπέρασμα πως το “παράγωγο”, μπορεί να περιγραφεί ως εξής: Κάθονται τέσσερις και παίζουν μπιρίμπα, με 1 λεπτό τον πόντο. Εσύ κάθεσαι απέξω, και βλέπεις πως ο ένας από τους 4 πίνει πολύ νερό. Σπεύδεις λοιπόν να ποντάρεις, ότι θα χάσει, επειδή:
1. Πρώτον θα παίζει με άγχος λόγω της ανήσυχης κύστης του.
2. Δεύτερον, κάποια στιγμή θα πάει “προς νερού του” και έτσι δεν θα δει ότι πρέπει να πάρει το μπιριμπάκι.
3. Τρίτον, τον αντίπαλο τον λένε Θρασύβουλα (αυτός είναι ο πιο ισχυρός παράγοντας νίκης).
4. Μην αστειεύεστε καθόλου. Οι μεγαλοτραπεζίτες έχουν βγάλει τα μάτια τους στα μεταπτυχιακά του Χάρβαρντ, για να μπορούν να προβλέψουν τη συχνουρία των αγορών.

 

ΠΗΓΕΣ

 

http://www.gonews.it/2016/01/21/siena-monte-dei-paschi-derivato-santorini-la-deutsche-bank-informo-mussari-sui-rischi/

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Panagiotis Argyriou λέει:

    Κύριε Πράσσο, Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι επισημάνσεις σας, ωστόσο ο παραλληλισμός με τα δομημένα ομόλογα είναι λανθασμένος, καθώς τα Ταμεία που επένδυσαν σε αυτό δεν βγήκαν τελικά ζημιωμένα αφού η συναλλαγή αντιστράφηκε. Αφήστε, δε, που εάν δεν είχε ακυρωθεί η επένδυση τα Ταμεία θα είχαν εισπράξει κέρδη αφού τα συγκεκριμένα προϊόντα θα εξαιρούντο του PSI.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *