«Ν. Σαντορινιός: Ψέματα, παρακολουθήσεις και αναλγησία είναι το τρίπτυχο αυτής της Κυβέρνησης»
ΣΥΤΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΣΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ
“Συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός, στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί» του ΑΝΤ1 και στους δημοσιογράφους Αντώνη Φουρλή και Ηρώ Ράντου.
https://www.youtube.com/watch?v=R31HV9uUFJI
- Με έδρα το Μαξίμου και με την έγκριση του Πρωθυπουργού, οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων
«Η Βουλή θα έπρεπε να ανοίξει με πρώτο ζήτημα το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχαμε ζητήσει να λειτουργήσει η Ολομέλεια της Βουλής, ανεξάρτητα ημερομηνιών, και ταυτόχρονα ζητήσαμε να γίνει συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας».
«Πρόκειται για αποδεδειγμένες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων και απ’ ότι φαίνεται δεν είναι οι μόνες περιπτώσεις εκείνες των κ.κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη. Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ σε έγκριτες εφημερίδες, τουλάχιστον μία από τις αυτόνομες υπηρεσίες της ΕΥΠ έχει μισθώσει υπηρεσίες του Predator, άρα οι …«νόμιμες» επισυνδέσεις συνδέονται με τη χρήση αυτού του λογισμικού».
«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να μην λέει την αλήθεια. Ακόμα κι αν η ΕΥΠ μεταφέρθηκε υπό τον Πρωθυπουργό με επιλογή προσώπου που ήταν «εκλεκτός» του κ. Μητσοτάκη και για τον οποίον έγινε αλλαγή του νομικού πλαισίου διότι δεν είχε πτυχίο. Ακόμα κι αν την ευθύνη ανέλαβαν δύο πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντος του κ. Μητσοτάκη. Συνεχίζουν να προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε!»
- Μόνο όταν διεθνοποιήθηκε το θέμα των προσφύγων στον Έβρο, και διασύρθηκε η χώρα μας, αποφάσισε να πάρει θέση η Κυβέρνηση
«Μόνο μετά την κατακραυγή των Διεθνών Οργανισμών για την καθυστέρηση στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στις 39 ανθρώπινες ζωές που αιτούνται άσυλο στη νησίδα του Έβρου, μόνο μετά τις τεράστιες διαστάσεις που πήρε το θέμα, αποφάσισε η Κυβέρνηση να πάρει θέση. Μέχρι τότε, για έναν ολόκληρο μήνα, έσπερναν fake news και μας έλεγαν ότι δεν γνωρίζουν που βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι. Δυστυχώς, λόγω αυτής της στάσης και της μεγάλης καθυστέρησης, πέθανε ένα μικρό παιδί».
«Η χώρα μας έχει υποχρεώσεις από το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο. Πριν και πάνω απ’ όλα, η Κυβέρνηση έπρεπε να ζητήσει την παρέμβαση των διεθνών και ευρωπαϊκών φορέων και να καταγγείλει το περιστατικό και την συμπεριφορά της Τουρκίας στα διεθνή φόρα, αν πράγματι οι 39 πρόσφυγες βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά, όπως δηλώνουν στο αφήγημά τους οι αρμόδιοι υπουργοί. Και προφανώς δεν πρέπει να εργαλειοποιείται το μεταναστευτικό, όπως επανειλημμένα έχει πράξει η Τουρκία».
«Είναι κρίσιμο ζήτημα το εξής: Η έρευνα και διάσωση αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα μιας χώρας. Αν το απωλέσει υπάρχει θέμα αμφισβήτησης των εθνικών συνόρων. Άρα, εκτός από τις ανθρώπινες ζωές που πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα, υπάρχει και εθνικό ζήτημα σε μια τέτοια διαχείριση. Δε μπορούν -και δεν έπρεπε- να υποβαθμίζουν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, μέχρι να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι και να πάψουν να θεωρούν αόρατους τους ανθρώπους».