Μ. ΡΟΥΣΣΟΣ: ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΕΜΥ-ΑΙΧΜΕΣ ΠΡΟΣ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΟΥΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

 

 

ΡΟΥΣΣΟΣ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ copy“Εισήγηση Μιχ. Ρούσσου προς το ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ

Κοινοποιείται.

Στους Υπουργούς Υγείας, κκ Ξανθό και Πολάκη, το Γενικό Γραμματέα κ. Μασκόζο, τους βουλευτές Κυκλάδων και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

κ. Πρόεδρε του ΔΣ

Οι επιτροπές που έχουν οριστεί από το ΔΣ της ΑΕΜΥ θα λάβουν και προφορική συνέντευξη από τους υποψήφιους εργαζόμενους για το Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Προτείνω στο επόμενο ΔΣ να αποφασίσουμε οι συνεντεύξεις αυτές να ληφθούν όχι μόνον στα γραφεία (έδρα) στους Θρακομακεδόνες, Αθηνών αλλά και στα γραφεία του Νοσοκομείου της Σαντορίνης. Δηλαδή να οριστούν ημερομηνίες τόσο στην Αθήνα όσο και στη Σαντορίνη στην οποία θα μεταβούν οι επιτροπές να λάβουν τη συνέντευξη. Έτσι οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε την περιοχή των Θρακομακεδόνων στην Αθήνα είτε τη Σαντορίνη.

Όσοι μάλιστα επιλέξουν να πάνε στα γραφεία του νοσοκομείου θα έχουν έτσι και τη δυνατότητα να δουν το νοσοκομείο στο οποίο πιθανόν θα υπηρετήσουν. Το ίδιο ισχύει και για τα μέλη των επιτροπών, πολλά από τα οποία δεν θα έχουν δει το νοσοκομείο. Ευκαιρία να το δουν και οι ίδιοι οι κριτές.

Θεωρώ απαράδεκτο να υποχρεώσουμε τους υποψήφιους από τη Σαντορίνη και τα γύρω νησιά να πάνε στο λιμάνι (Αθηνιός) της Σαντορίνης, να πάρουν το πλοίο, να πάνε στον Πειραιά, από εκεί να πάρουν το τραίνο, να πάνε στη Κηφισιά, από εκεί να πάρουν ταξί να πληρώσουν 20 ευρώ για να πάνε στους Θρακομακεδόνες όπου θα εδρεύουν αμετακίνητες οι επιτροπές. Και αφού τελειώσουν θα πρέπει να ξανακάνουν το ίδιο δρομολόγιο για την επιστροφή τους.

Η άποψη ότι Ελλάδα είναι μόνον η Αθήνα είναι αυτή που οδήγησε την Ελλάδα στα μνημόνια. Στη δεκαετία του 60 είχαν συγκεντρωθεί στην Αθήνα τα υπουργεία και οι υπηρεσίες και τα νοσοκομεία και τα Πανεπιστήμια και ο ΕΟΤ και τα Θέατρα και εξωθούσαν τους κατοίκους της επαρχίας να πουλάνε τις περιουσίες τους να πάνε να αγοράσουν διαμερίσματα στην Αθήνα για να ναι κοντά στους γιατρούς και όλα τα άλλα. Έτσι μαζεύτηκαν όλοι στην Αθήνα. Στην Αθήνα όμως που αντί να παράγει αγαθά παρήγαγε μόνον πολυκατοικίες και διαμερίσματα και θέσεις θυρωρών στις πολυκατοικίες. Και το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν παρήγαγε πλέον αγαθά ούτε η ερημωμένη επαρχία ούτε η Αθήνα που μόνον διαμερίσματα και πολυκατοικίες έφτιαχνε. Ελπίζω να μην επαναλάβουμε και σήμερα την πολιτική της δεκαετίας του 60.

Σήμερα, ευτυχώς τα πράγματα άλλαξαν. Η επαρχία ανθεί και είναι η μόνη μας ελπίδα. Ιδιαίτερα οι τουριστικές περιοχές φέρνουν συνάλλαγμα. Ο τουρισμός (για να χρησιμοποιήσω τη συνήθη ατυχή έκφραση) είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Ιδιαίτερα η Σαντορίνη που θεωρείται πρώτος τουριστικός προορισμός συνεισφέρει στον κρατικό κορβανά πληρώνοντας πολύ υψηλούς φόρους και υπέρογκο ΕΜΦΙΑ σε εξωφρενικά αστρονομικές αντικειμενικές αξίες.

Αυτά υποθέτουμε εκτίμησε η Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και σε καιρό κρίσεως, σε αντίξοες συνθήκες μένει πιστή στην προεκλογική της δέσμευση για λειτουργία του νοσοκομείου με δημόσιο χαρακτήρα, ανοίγει το νοσοκομείο και αναγνωρίζει εμπράκτως ότι χτίστηκε με χρήματα του Λαού, ανήκει στο Λαό και πρέπει να λειτουργεί υπέρ του Λαού.

Δεύτερη πρόταση.

Θα πρέπει να ορίζονται πολλοί επιλαχόντες και να τάσσετε σύντομη προθεσμία ανάληψης των καθηκόντων στους υποψηφίους που τελικά επιλέγονται. Έτσι σε περίπτωση μη εμφανίσεως να έρχονται αμέσως οι επόμενοι για να κερδίσουμε χρόνο. Διαφορετικά θα καθυστερήσει απαράδεκτα η λειτουργία του νοσοκομείου.

Η κάθε καθυστέρηση στη λειτουργία του νοσοκομείου στη Σαντορίνη στοιχίζει τη ζωή πολλών από εμάς. Πολλές φορές πεθαίνουμε για ασήμαντη αιτία.

Αυτό άραγε δεν το ξέρανε οι βουλευτές;

Εννοώ οι βουλευτές που ανέβαλαν το νομοσχέδιο για το νοσοκομείο της Σαντορίνης ως δήθεν μη κατεπείγον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *