“Καρυάτις” έκθεση φωτογραφίας στο Μεγαλοχώρι

 

 

 

“Συνεχίζοντας την εξερεύνηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, ο Γιώργος Τατάκης παρουσιάζει μια εντυπωσιακή σειρά έντεκα φρέσκων έργων από το πρότζεκτ «Καρυάτις», που συμπληρώνονται από τρία σαγηνευτικά κομμάτια από το προηγούμενο έργο του «Ήθος». Η έκθεση αυτή, που φιλοξενείται στο γραφικό Συμπόσιο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης, σηματοδοτεί τη δεύτερη εισαγωγή του ολοκληρωμένου έργου του.

Με την «Καρυάτις», ο Τατάκης αποτυπώνει αριστοτεχνικά τη γοητεία των γυναικείων τοπικών φορεσιών, ζωγραφίζοντας ένα μωσαϊκό που εκτείνεται σε εποχές. Κάθε εικόνα αφηγείται μια ιστορία – έναν φόρο τιμής στο παρελθόν της Ελλάδας και μια γέφυρα προς το μέλλον της. Το έργο αυτό έχει λάβει 22 διεθνή βραβεία.

Στην καρδιά του Μεγαλοχωρίου της Σαντορίνης, το Συμπόσιο Πολιτιστικό Κέντρο προσφέρει ένα ειδυλλιακό σκηνικό για αυτό το οπτικό ταξίδι. Όπως μαγεύει η ομορφιά του νησιού, έτσι και οι εικόνες του Τατάκη μεταφέρουν τον θεατή σε ένα βασίλειο όπου η παράδοση και η τέχνη εναρμονίζονται.

Αγκαλιάστε την παράδοση, αγκαλιάστε την τέχνη, αγκαλιάστε την Ελλάδα”.

 

Λεπτομέρειες εκδήλωσης:

Εγκαίνια: 5 Σεπτεμβρίου, 19:00 – 23:00

Διάρκεια Έκθεσης: 5 Σεπτεμβρίου – 25 Οκτωβρίου

Χώρος διεξαγωγής: Symposion cultural center, Μεγαλοχώρι, Σαντορίνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *