H Αντιγόνη, οι απρόθυμες Ιφιγένειες και ο Σταθμάρχης  

 

 

 

Η Αντιγόνη, πλήρωσε την περήφανη αποκοτιά της να θάψει τον νεκρό αδελφό της Πολυνείκη, με τον εγκλεισμό της σε ένα σκοτεινό σπήλαιο. Χωρίς τροφή και νερό, μέχρι να πεθάνει. Της έγινε πάντως  χάρη, να γλιτώσει το λιθοβολισμό.

Ο άτυχος Πυργιώτης, που πέθανε στον Όρμο Φηρών, δεν έπεσε θύμα (μεταθανάτια), ενός εκδικητικού Κρέοντα. Βρέθηκε απλά, στη δίνη ενός καταρρέοντος Νοσοκομείου που ούτε τους ζωντανούς μπορεί να περιθάλψει με επάρκεια, ούτε τους νεκρούς να σεβαστεί. Η «αρχόμενη σήψη» του νεκρού σώματος του, δεν είναι παρά η μακάβρια ένδειξη, της προϊούσας σήψης μιας μονάδας, που οι κάτοικοι της Σαντορίνης είχαν επενδύσει προσδοκίες υγειονομικής ασφάλειας.

 

Φυσικά, θα γίνει ΕΔΕ. Ακόμα πιο φυσικά, κανείς δεν περιμένει από τους διοικούντες του Νοσοκομείου, να τριγυρνάνε με ένα κατσαβίδι και ένα αμπερόμετρο στο χέρι, για να διορθώσουν βλάβες. Όπως δεν περιμένει από έναν μαέστρο να κουρδίσει μόνος του τη βιόλα ή να πει στη σοπράνο να μην πίνει κρύες λεμονάδες για να μη χαλάσει η φωνή της. Φροντίζει από πριν να είναι όλα έτοιμα και καλοκουρδισμένα, για την καθημερινή παράσταση.

Οπότε;. Κάποιος βολικός Σταθμάρχης θα βρεθεί. Θα χρεωθεί τις ευθύνες που άλλοι αποποιούνται. Θα επιπληχθεί αυστηρά και οι δεκαοχτούρες θα ψάχνουν τους τελευταίους σπόρους του φθινοπώρου, ενώ τα αδέσποτα θα σεργιανούν στις γειτονιές.

Φημολογείται, ότι επίκειται σαρωτική -αν όχι συνολική- αλλαγή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΜΥ. Αναζητούνται δηλαδή Ιφιγένειες για να πληρώσουν την πνιγηρή και δυσώδη άπνοια στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης. Αλλά στο μεταξύ, η ορχήστρα παίζει φάλτσα, στο κοινό έχει δοθεί λάθος λιμπρέτο, και ο Μότσαρτ δεν έγραφε ροκ εντ ρολ. Ο δε μαέστρος, μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει περάσει από τα καλύτερα κονσερβατουάρ, και πως τον εκλιπαρεί η Σκάλα του Μιλάνου, αλλά δείχνει πως στη σκηνή δεν μπορεί να εκτελέσει ούτε το «Τσοπανάκος ήμουνα, προβατάκια βόσκαγα».

Εκτός, αν όντως και για όλα, φταίει ο Σταθμάρχης. Οι Σταθμάρχες και οι Κλειδούχοι, είναι μια κάποια λύση. Όπως και το ποδήλατο, αντί του τρένου.

 

 

Διαβάστε και ένα ρεπορτάζ από την   Iatropedia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *