Σορός σε σήψη στο Νοσοκομείο λόγω χαλασμένου ψυκτικού θαλάμου

 

  Το ρεπορτάζ, ανήκει στην Δήμητρα Ευθυμιάδου, για λογαριασμό του HealthReport. Το σοκ, που προκύπτει από τη μακάβρια αποκάλυψη, ανήκει σε όλους. Η δε “συνέπεια λόγων και έργων”, μάλλον παραμένει εκκωφαντική.

 

“Νοσοκομείο Σαντορίνης: Σοκ σε εργαζόμενους που βρήκαν σορό σε προχωρημένη σήψη επειδή χάλασε το ψυγείο
Μεγάλη αναστάτωση στο νοσοκομείο Σαντορίνης μετά τον εντοπισμό σορού σορού σε προχωρημένη σήψη

 

Δήμητρα Ευθυμιάδου 8 Νοεμβρίου 2023 13:48

 

Σοκ και μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο νοσοκομείο Σαντορίνης όταν οι εργαζόμενοι εντόπισαν σορό σε προχωρημένη σήψη επειδή χάλασε το ψυγείο.

Η υπόθεση ξεκίνησε με τον θάνατο επιχειρηματία που βρέθηκε στο νησί και σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr έχασε τη ζωή του αιφνιδιαστικά.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σαντορίνης όπου και σύμφωνα με τα όσα λέει στο HealthReport.gr η Διοικήτρια Ελένη Μπορμπουδάκη, διαπιστώθηκε επισήμως ο θάνατος του το πρωί της Κυριακής.

Έτσι η σορός του τοποθετήθηκε στο ψυγείο στον ειδικό χώρο του νοσοκομείου. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη το πρωί και όχι τη Δευτέρα όπως ισχυρίζεται η διοίκηση όταν το γραφείο τελετών με εργαζομένους του νοσοκομείου πήγαν να παραλάβουν τον νεκρό διαπίστωσαν μία έντονη δυσοσμία καθώς είχε ξεκινήσει η σήψη.

Όπως αντιλήφθηκαν οι εργαζόμενοι, το ψυγείο διατήρησης είχε διακόψει τη λειτουργία του λόγω διακοπής ρεύματος.

 

 

Ένορκη διοικητική εξέταση
Από την πλευρά της η Διοίκηση του νοσοκομείου έχει διατάξει έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού, ενώ έχει ενημερωθεί τόσο η οικογένεια του θανόντος όσο και η εισαγγελία.

Πάντως ακόμη αναζητείται πότε ακριβώς έπαψε να λειτουργεί το ψυγείο καθώς και σε πόσο προχωρημένη σήψη ήταν η σορός, όπως τονίζει στο HealthReport.gr ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ της ανώνυμης εταιρείας του δημοσίου στην οποία ανήκει ο Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ Κύριλλος Παπακυριακού: «Το περιστατικό διερευνάται ώστε να γίνει ξεκάθαρο ποιος φταίει». Πάντως η Διοικήτρια του Νοσοκομείου επεσήμανε ότι θα καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς αλλά και ταφής της σορού από το Νοσοκομείο σε ένδειξη τιμής στον νεκρό.

 

 

Σε ώρα μηδέν το νοσοκομείο Σαντορίνης

Ωστόσο το μακάριο αυτό περιστατικό δείχνει τη δεινή κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, το οποίο πνίγεται από τις ελλείψεις προσωπικού. Ενδεικτικό είναι ότι πολλές υπηρεσίες δίνονται σε εξωτερικούς εργολάβους, όχι τυχαία προφανώς, ενώ ακόμη και οι γιατροί είναι …δείγμα προς εξαφάνιση.

Ειδικά το καλοκαίρι όπου το νησί γεμίζει από τουρίστες, το Νοσοκομείο Σαντορίνης που υπολειτουργεί, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε τα απλά περιστατικά τα οποία συχνά πυκνά μεταφέρονται με ελικόπτερα στην Αθήνα ή σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι πλέον γίνονται ακόμη και ολιγόμηνες συμβάσεις με ιατρικό προσωπικό το οποίο εμφανίζεται για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο και μετά αποχωρεί, όπως περιγράφουν πηγές στο HealthReport.gr

Δεν είναι τυχαίο ότι η εγκατάλειψη του Νοσοκομείου Σαντορίνης έχει οδηγήσει στη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα στο νησί, καθώς κάθε τόσο ξεφυτρώνουν νέες ιδιωτικές κλινικές που σπεύδουν να καλύψουν τα κενά σε ιατρικές υπηρεσίες στο νησί.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.Διαβάστε περισσότερα στο :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *