Εκδήλωση για τον λαϊκό σατιρικό ποιητή Δημήτρη Γκλαβά

 

 

   “H ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ σε συνεργασία με τη ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ σας προσκαλούν στο αφιέρωμα στον Σατυρικό Ποιητή της Σαντορίνης Δημήτρη (Μίμη) Γκλαβά, που θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ – Στις 7:00 το απόγευμα, στην ΕΣΤΙΑ του Πύργου, με τίτλο: «Από τη Σεισμόπληκτη Ζάκυνθο στην Ηφαιστειογενή Σαντορίνη»
Από μικρό παιδί, στη βιβλιοθήκη της «Λομβάρδαινας» ο Μίμης ο Γκλαβάς μυήθηκε στην ανάγνωση βιβλίων και την αγάπη για την ιστορία. Ο θείος του, Σπύρος Μαρίνος (Μισοπούλης), Εκδότης του Σατυρικού Περιοδικού «Το Αγκάθι», τον μύησε στην κριτική και ελεύθερη έκφραση.
  Από τη Σεισμόπληκτη Ζάκυνθο συνέχισε τη ζωή του στην Ηφαιστειογενή Σαντορίνη, όπου στο πρόσωπο του «Μπαμπέση» βρήκε το Σάντσο Πάντσα του, για να συνεχίσει να σκαρώνει ποιήματα για τα αγαπημένα του θέματα, την Ιστορία, την Πολιτική, τη Θρησκεία, τον Έρωτα, συγγενείς, κακώς κείμενα, αλλά κυρίως, για να τιμήσει και να ευχαριστήσει τους φίλους και τους συγχωριανούς του.
  Στέκι του, η Πλατεία του Χωριού, και ο αγαπημένος το φίλος ο Περιπτεράς με το πουλί που μιλάει, τον Κίτσο. Εκεί συζητάει, γελάει, γνωρίζει κόσμο, αναπτύσσει την προσωπική του φιλοσοφία για ελευθερία, ισότητα, ανεξιθρησκία και δικαιοσύνη, παίζει χαρτιά, αλλά κυρίως, είναι το άγρυπνο μάτι που προσέχει τον εγγονό του που αλωνίζει στην πλατεία με τα άλλα τα παιδιά.
  Το βιβλίο περιέχει μόνο μερικά χαρακτηριστικά από τα ποιήματά του που σώζονται, μια και τα καλύτερα, τα σκάρωνε επί τόπου αυθόρμητα και ποτέ δε γράφτηκαν στο χαρτί”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *