Δήμαρχος Μυκόνου “Υπερβολική και τιμωρητική η αύξηση του τέλους Κρουαζιέρας”

 

 

  Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Μυκόνου κ. Χρήστου Βερώνη, στην ιλιγγιώδη αύξηση του τέλους κρουαζιέρας για τα λιμάνια της Σαντορίνης και της Μυκόνου. Τόνισε επίσης το γεγονός, πως μόνο το 1/3 θα μείνει στους προορισμούς όπου εισπράττεται, σημειώνοντας ακόμα πως αυτό το εισπρακτικό μέτρο, θα προκαλέσει διεθνή αναταραχή στο χώρο. Δεν παρέλειψε ακόμα να εξαπολύσει βέλη και για τη στάση του Δημάρχου Θήρας, που τηρεί συγκαταβατική στάση, με μόνο το αίτημα να εισπράττεται από τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία το τέλος.

 

 

 

 

 

 

Η ανάρτηση του Χρήστου Βερώνη

 

“Η τηλεόραση του Σκάϊ που δεν χάνει ευκαιρία να μιλήσει αρνητικά για τη Μύκονο, ζήτησε δήλωση μου με Skype για το αποψινό δελτίο, σχετικά με το τέλος κρουαζιέρας, που πολλοί Δήμοι αλλά και εμείς δια μέσου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου είχαμε ζητήσει να αυξηθεί από 0,35€ ανά επιβάτη που είναι σήμερα.

Είχαμε τονίσει όπως γράφει και η ανακοίνωση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ότι το τέλος πρέπει να είναι ανταποδοτικό και να στοχεύει σε έργα βελτίωσης και ανάπτυξης των Λιμενικών υποδομών, άρα να εξακολουθήσει να το εισπράττει το ΔΛΤΜ, ή ο Δήμος.

Είχαμε παρακολουθήσει προ μηνών δηλώσεις του Πρωθυπουργού εναντίον του υπερτουρισμού και της κρουαζιέρας και μας είχαν προξενήσει εντύπωση, δεδομένου ότι εμείς, όπως παραδέχτηκαν και Αμερικανοί δημοσιογράφοι, ουδεμία σχέση έχουμε με τη Σαντορίνη που δεν έχει λιμάνι, και επιπλέον οι επισκέπτες ενός κρουαζιερόπλοιου για να ανέβουν με το τελεφερίκ στα Φηρά, θέλουν 2 με 2.5 ώρες.

Είχαμε τονίσει επίσης, ότι το ΔΛΤΜ έχει φτιάξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το 2025 , προκειμένου να υπάρχει εξορθολογισμός και να μην υπάρχουν πλέον κάποιες μέρες με πολλά πλοία και κάποιες δίχως πλοίο, πράγμα που τα στοιχεία δείχνουν ότι θα λειτουργήσει άριστα.

Επιπλέον είχαμε ακούσει τη δήλωση για σκέψεις αύξησης των τελών κρουαζιέρας υπέρ των νησιών.

Οι τελευταίες όμως δηλώσεις της υπερβολικής, άρα τιμωρητικής αύξησης του τέλους μας βρίσκουν αντίθετους.

Επιπλέον η απόδοση στα Δημοτικά Λιμενικά ταμεία ή στο Δήμο, μόνο του 1/3 των χρημάτων, δείχνει ότι πρόκειται για εισπρακτικό μέτρο και όχι για τέλος κρουαζιέρας και δημιουργεί διεθνή αναταραχή και επιπλέον ζημιά σε πολλά επαγγέλματα και στην οικονομία της Μυκόνου.

Έτσι όταν σήμερα μου ζητήθηκε νεώτερη δήλωση μετά τις εξαγγελίες της Υπουργού Τουρισμού και γνωρίζοντας ότι δεν θα παιχτεί ολόκληρη η δήλωση, προσπάθησα ότι δηλώσω να είναι σε μία πρόταση για να μην μπορεί να περικοπεί.

Φυσικά πρόβαλαν το Δήμαρχο Σαντορίνης που συμφωνεί, έστω με την παρατήρηση τα τέλη να τα εισπράττει Δήμος, ενώ τη δική μου δήλωση, δεν την έπαιξαν καθόλου!

Η δήλωση:

“Απαράδεκτο εισπρακτικό μέτρο που δεν έχει καμία σχέση με την αύξηση και την ανταποδοτικότητα που ζητούσαν οι δήμοι για την βελτίωση των λιμενικών και τουριστικών υποδομών της τάξεως 4- 5 € ετησίως και για όλα τα λιμάνια,

σε σχέση με τα 0,35€ ανά επιβάτη που πλήρωναν μέχρι σήμερα, αλλά στοχεύει στην εξαφάνιση της κρουαζιέρας από τη Μύκονο με την δικαιολογία του υπερτουρισμού, κάτι που δεν ισχύει για την Μύκονο όπως αλλού, και στοχεύει επίσης στην είσπραξη των 2/ 3 από το Κράτος.

Δεν βαρέθηκαν να πολεμούν την Μύκονο ? Από τη μία αυτό το τιμωρητικό μέτρο και από την άλλη με το χωροταξικό του τουρισμού που κατατάσσουν την Μύκονο στις υπερκορεσμένες περιοχές της Ελλάδας δίχως δείκτες!!! φτάνει πια!!”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *