ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

Θαλλελαία  (Θάλεια) ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ- ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 

 

 

 

 

 

  “Πρέπει να έχετε κι εσείς εκείνη την φλέβα μέσα σας που να κυλάει πιο γρήγορα, κάθε φορά που κάτι σας ερεθίζει είτε αυτό είναι θετικό όπως ενθουσιασμός είτε αρνητικό όπως εξύβριση, επίθεση συκοφαντία σε σας. Ναι, την ξέρετε κι εσείς καλά εκείνη την φλέβα που διεγείρει το μυαλό, ξεσηκώνει την ψυχή και δίνει εντολή στο πρόσωπο να πάρει την αντίστοιχη έκφραση θυμού, λύπης, αγάπης. Ε, αυτήν την φλέβα από μικρή την έχω κι εγώ, όλα κυλούσαν πιο γρήγορα στην φλέβα μου όχι μόλις εκνευριζόμουν για μένα μα για τους άλλους, για τις αδικίες γύρω μου, γιατί την δική μου αναπηρία δεν μπορούσε να την διορθώσει κανένας, αλλά υπήρχαν γύρω μου άνθρωποι που πνίγονταν  στο λιμάνι των αδικιών και γινόμουν η σωσίβια λέμβος για εκείνους. Γίνομαι και θα γίνομαι το σωσίβιο για εκείνους, για όλους εσάς που για μένα υπάρχει σωτηρία που για μένα ως ναυαγοί παλεύετε στα κύματα. Αυτό έκανα από μικρή….

 

  Από τα 8 μου χρόνια έγραφα, έλυνα προβλήματα κοινωνικά προβλήματα των άλλων. Άλλωστε το ‘χα υποσχεθεί μόνο το δικό μου θα μείνει το μόνο μυστήριο – αίνιγμα που θα επιτρέψω να δω να αγγίξω και να μην λύσω. Και μεγάλωνα έως το λύκειο σαν σωτήρας όλων των άλλων κατατρεγμένων, γιατί ένιωθα χρέος στους ανάποδους δείκτες άλλων ανθρώπων να αλλάξουν για λίγο την ροή προς το κανονικό. Έγραφα πολύ, έγινα εθελοντής ξεναγός σε μνημείο του νησιού αυτού στα 16 μου. Εισήλθα στη Νομική Αθηνών ενώ παράλληλα το καλλιτεχνικό και εργασιομανές μου δαιμόνιο με οδήγησε να δουλεύω σε δικηγορικό – εκδοτικό γραφείο. Συμμετείχα στην Κωνσταντινούπολη σε Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών ως εισηγήτρια με θέμα τη διαφθορά στην Τουρκία. Ακλούθησε η Οξφόρδη σε Μοντέλο πάλι των Ηνωμένων Εθνών, ειδίκευση στο δίκαιο πολιτιστικής κληρονομιάς οπότε και κατοχύρωσα την ιδέα πνευματικής ιδιοκτησίας και τον τρόπο χρηματοδότησης πολιτιστικών μνημείων από κρατικούς και ιδιωτικούς πόρους.

 

  Υπήρξα βουλεύτρια στο Κοινοβούλιο Νέων με θέμα τον πόλεμο στο Σουδάν. Πιο επίκαιρο από ποτέ μετά από 9 περίπου έτη συνεχούς και πλέον πολέμου. Τότε ένιωθα αδικημένη που είχα θέμα το Σουδάν μέχρι πριν μια εβδομάδα βέβαια, που κάποιος από τους τότε συναδέλφους με πήρε να του στείλω την συγκεκριμένη αναφορά μου. Εκεί κατάλαβα πόσο ύπουλα κινείται ο κόσμος και πόσο κυκλικά η ιστορία. Έκανα την άσκηση μου σε Τράπεζα κι έζησα 5 χρόνια στην Θεσσαλονίκη όπου έκανα προετοιμασία για το Δικαστικό αλλά δεν έδωσα ποτέ λόγω Κορονοϊού. Έτσι γύρισα πίσω στην μεγάλη μου πατρίδα και μικρή Σαντορίνη όπου πλέον  τόσο εδώ και όσο στην Αθήνα δικηγορώ για θέματα γενικής φύσεως. Να μην ξεχάσω προφανώς για τον μεγαλύτερο θαυμαστή της ζωής μου, είμαι δικηγόρος σωματείων ΑΜΕΑ και Παρολυμπιονικών. Δρω με δικηγορικά, πολιτιστικά καλλιτεχνικά και εθελοντικά ταυτόχρονα, προσπαθώντας να χωρίσω την ψυχή από το σώμα. Αδύνατον μην το δοκιμάσετε.

 

 

  Μα μιλώ για σας μιλώ για σένα που με κοιτάς ξέρω υπάρχει κι εκείνη η φλέβα μέσα σου που όσα κύματα και να περνάς όση και διαφθορά και σειρήνες να αντικρίζεις στο διάβα σου γλιτώνει από την Κίρκη, υψώνεται στον άνεμο και σου δείχνει τον δρόμο, εκείνη η φλέβα μέσα σου που φωνάζει στα σωθικά σου ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Η κρίση δημιουργεί Κροίσους έλεγε ο Ωνάσης αλλά όχι. Η κρίση δημιουργεί κροίσους μόνο όταν αυτό το επιτρέπει η πολιτική εξουσία. Εμείς δεν το επιτρέπουμε. Είμαι εδώ μπροστά σας να σας λέω ότι υπάρχει δικαιοσύνη ακόμα, η οποία περιμένει εμάς να την κάνουμε πράξη. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Ως εδώ με το αφήγημα της απόρριψης των ιδεών. Βαρέθηκα τα μεγάλα λόγια τους ενώ δεν ξέρουν ούτε στο ελάχιστο τι είναι να περνάς αδικία, μόνο να προκαλούν έμαθαν κι εκείνη η φλέβα η πιο δυνατή μου εξεγείρει το μέσα μου απόψε .

Απόψε, ήρθε η ώρα μετά από τρεις παρουσιάσεις ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΝΑΞΟ και ΠΑΡΟ να μιλήσουμε για το μεγαλύτερο νόημα της χόμοσαπιενς κοινότητας, της κοινότητας των σοφών ανθρώπων, της δίκαιης κατανομής της αδικίας, που έλεγε κι ένας άνθρωπος, της δικαιοσύνης.

Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία; Και με ρωτάτε αν λείπει σε όλους τους τομείς τι είναι; Ειδεχθές έγκλημα. Θα μου επιτρέψετε να αγγίξω μια φλέβα σας για 3 θέματα, για να μην σας κουράσω μιας και για τα άλλα μιλούν οι συνυποψήφιοί μου, θα σας μιλήσω για αυτά για να ακουστεί ο ήχος της αλλαγής, για να νιώσετε το αίμα σας να κινείται λίγο πιο έντονα μέσα σας μέσα στην φλέβα της δικαιοσύνης.

 

Δικαιοσύνη στον Πολιτισμό στις  Αρχαιότητες:

 

 

   Οι αρχαίοι μας έδωσαν αστείρευτο πολιτισμό, ιδέες, απόψεις , ιδεολογίες, την βάση για την ζωή μας. Πώς τους το ανταποδίδει η τωρινή κυβέρνηση;  Εκθέματα από την ύστατη αρχαιότητα “κουνάνε το μαντήλι” στις δικές τους προθήκες, καθώς προσγειώνονταν μέσα σε μαύρες σακούλες των επίμαχων αρχαιοκάπηλων και μετά έρχονται υπό τη μορφή δανεισμού. Βλέπε Μάρμαρα Παρθενώνα, βλέπε Στερν Λεοναρντ. Δανεισμός: Νομικά σημαίνει ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ και προσωρινή παραχώρηση χρήσης σε μας. Με αυτόν τον τρόπο χαρακτηρίζει ως λίκνο του Κυκλαδικού Πολιτισμού Ιδιωτικές Συλλογές και όχι τα νησιά των Κυκλάδων. Και αν με ρωτήσεις τι λέει το πρόγραμμα να κάνουμε ΘΑ ΠΩ ΜΟΝΑΧΑ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ: αναβάθμιση πολιτισμικών φορέων και προστασία του Ανθρώπινου Δυναμικού τους. Κι εμείς εδώ να περιμένουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα πολιτισμού καθώς σιγοφεύγει η ανάσα μας, αργοσβήνει η ελπίδα μας, καταρρακώνεται το αίσθημά μας και κυρίως υποστελεχώνονται οι θεσμοί του σύγχρονου πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και υποβιβάζεται η ιστορία μας… Και σε σας πείτε μου κινείται το αίμα της δικαιοσύνης στον πολιτισμό λίγο πιο έντονα μέσα σας;

 

 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 

 

  Τα κέντρα υγείας, πολυδύναμα περιφ. Ιατρεία και νοσοκομεία είναι μονάχα παραλληλόγραμμα κουτιά χωρίς ανταπόδοση υπηρεσιών για την ίαση ασθενών με μειωμένο προσωπικό. Κι εμείς πεθαίνουμε…

Και μου λες τι κάνουμε εδώ στις Κυκλάδες, πώς σώζουμε την κατάσταση; Ενδεικτικά Στελέχωση. Κυκλικός σχεδιασμός τριών δρομολογίων γύρω από τα τρία Νοσοκομεία του Νομού, έτσι ώστε μέσα σε μία μέρα ο κάτοικος των γύρω Νησιών, να μπορεί να επισκεφτεί το πλησιέστερο Νοσοκομείο  και να επιστρέψει στον τόπο κατοικίας του, το μεταφορικό Ισοδύναμο να εφαρμοστεί και στις ενδοκυκλαδικές μετακινήσεις για λόγους  Υγείας καθώς επίσης στις διακομιδές του ΕΚΑΒ, που γίνονται με τα πλοία της γραμμής. ΤΟ ΕΚΑΒ να λαμβάνει υπόψιν του την κρίση του γιατρού στο νησί  που αντιμετωπίζει την κατάσταση. Να γίνεται κάλυψη του εισιτηρίου του ασθενούς, του συνοδού του και του γιατρού από το ΕΚΑΒ, όπως ισχύει για κάθε μετακίνηση  στην στεριανή Ελλάδα. Να υλοποιηθεί ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενών. Είναι δέσμευση το νοσοκομείο της Θήρας να μπει στο ΕΣΥ και οι προσλήψεις και η αύξηση των μισθών των γιατρών, εισαγωγικός μισθός 2.000€ καθαρά στους γιατρούς, με νέα δέσμη κινήτρων (εργασιακών, οικονομικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και επιστημονικής εξέλιξης).

 

  Οι γιατροί πρέπει να είναι μόνιμο προσωπικό. Να επιλυθεί επιτέλους η μάστιγα του προβλήματος της στέγασης του Ιατρικού και επικουρικού προσωπικού ΤΩΝ εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων στα νησιά μας. Είναι ανάγκη η δωρεάν κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους χρόνιους ασθενείς, η υποστήριξη των ΑμεΑ από δομές όταν φύγουν από την ζωή τα συγγενικά τους πρόσωπα. Κι εμείς εδώ να περιμένουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα καθώς σιγοφεύγει η ανάσα μας αργοσβήνει η ελπίδα μας, καταρρακώνεται το αίσθημά μας και κυρίως υποστελεχώνεται η υγεία και σαπίζει το ΕΣΥ… Και σε σας πείτε μου κινείται το αίμα της δικαιοσύνης στην υγεία λίγο πιο έντονα μέσα σας;

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Σε μια τεντωμένη κλωστή εναποθέτουμε όλο το βάρος της ύπαρξής μας, όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες, και εκείνη που γδέρνει την κλωστή να σκιστεί να πέσουμε στα άδυτα του Άδη είναι όχι η Άτροπος, μα η ίδια η κοινωνία που ζούμε. Λειτουργούμε σαν μαριονέτες στους δρόμους της πόλης χωρίς πρόσβαση. Κι εδώ το είναι μας γρονθοκοπείται από το χρήμα και το συμφέρον. Κι εδώ για το είναι των ατόμων αυτών προβάλω το κράτος δικαίου, που θεσπίζουμε. Πεζοδρόμια, Προσβασιμότητα σε πολιτιστικούς χώρους, σε δημόσιες υπηρεσίες και μέχρι αυτό να υλοποιηθεί να κάνουμε ηλεκτρονική απλοποίηση των υπηρεσιών με το Δημόσιο. Εξάλειψη σταδιακή του αναπηρικού ρατσισμού με καμπάνιες επιμόρφωσης σημασίας της διαφορετικότητας. Όλοι ξέρουμε στην Σύρο ήρθαν Ψαριανοί και Χιώτες πρόσφυγες. Έφτιαξαν τη μεγαλύτερη βιομηχανία και βιοτεχνία της Ελλάδας τότε. Ονόμασαν την πόλη Ερμούπολη από τον Θεό του εμπορείου. Και δημιούργησαν το πρώτο γυμνάσιο, το πρώτο νοσοκομείο και το πρώτο ναυπηγείο το Νεώριο. Οπότε αυτή η διαφορετικότητα ήταν που δημιούργησε το θαύμα της Ερμούπολης. Γιατί όχι λοιπόν στην στήριξη της διαφορετικότητας και των ΑμεΑ;.

 

 

ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΗ ΜΕ ΕΛΕΓΑΝ ΕΞΩΓΗΙΝΗ.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΤΑ ΕΒΛΕΠΑ ΟΛΑ ΕΓΩ ΜΟΛΙΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥΣ.

 

 

Κι εμείς εδώ να περιμένουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα καθώς σιγοφεύγει η ανάσα μας, αργοσβήνει η ελπίδα μας, καταρρακώνεται το αίσθημά μας και κυρίως υποστελεχώνεται η προσβασιμότητα και σαπίζει η ισοτιμία των ανθρώπων… Και σε σας πείτε μου κινείται το αίμα της δικαιοσύνης στην διαφορετικότητα λίγο πιο έντονα μέσα σας;

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΩΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΑ ΜΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΣΚΑΚΙ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΙΟΝΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Σήμερα θα πω ως εδώ.

ΜΕ ΤΟ ΠΙΟΝΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ, ΠΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Δεν υπάρχει ώρα να σας πω πως υπάρχουν ελπίδες για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΤΟΥ ΓΚΑΤΣΟΥ .

Υπάρχει η ώρα να σας απλώσω το χέρι αυτό που έχει σφυροκοπηθεί από αδικίες και να σας πω τι λέτε με εμπιστεύεστε;”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *