ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ: “ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ……. ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΣΧΑΣ  ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ”

Επιστολή  του Αιμοδότη Γιάννη Μενδρινού

 
                       
 
     “Ζώντας την αγωνία της μητέρας μου Μόσχας , μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του εδώ παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ενός από τα άτομα, που αθόρυβα προσφέρουν χρόνια τώρα, τις υπηρεσίες τους στην Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης, ιδιαίτερα στην προετοιμασία των αιμοληψιών στο νησί (τηλεφωνικές επαφές με αιμοδότες) για την μεγαλύτερη κάθε φορά  προσέλευση αιμοδοτών, μοιράζομαι μαζί σας τις παρακάτω σκέψεις μου.
 
 
  Γέννημα θρέμμα Σαντορινιός, θεωρώ πως έχω μεγαλώσει  με καλές αρχές  κι αξίες που μου παρέδωσαν οι γονείς μου με καλλιέργεια εσσυναίσθησης κι αγάπης στον πλησίον μας. 
Έτσι το 1992  όταν ιδρύθηκε η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης , ήμουν από τους πρώτους , μαζί με τη μητέρα μου Μόσχα- που ανταποκριθήκαμε  άμεσα και με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε πως το ίδιο έπραξε και μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας!  Και θα συνεχίσω να είμαι ενεργός αιμοδότης για όσο θα μου το επιτρέπει η υγεία μου , όπως έπραξε και η μητέρα μου !.
 
  Γιατί, κάτι που δεν φανταζόμουν, ήταν η τεράστια χαρά και ικανοποίηση που ένιωσα  και  νοιώθω κάθε φορά που βγαίνω από την αίθουσα αιμοδοσίας , που  ακόμα κι αυτή η μοναδικά πλούσια Ελληνική μας γλώσσα, νομίζω πως δεν έχει λέξη που να περιγράφει επακριβώς αυτό το τόσο  δυνατό συναίσθημα!
 Γεμίζω χαρά , ικανοποίηση πως βοηθώ  συνανθρώπους μου και μια απερίγραπτα  γλυκιά αίσθηση πληρότητας κι ευεξίας! 
 
 
   Είναι άλλωστε γνωστό στην Ιατρική Κοινότητα πως με το να δίνει κανείς αίμα σίγουρα ωφελεί  τη σωματική του υγεία, όμως τα τεράστια οφέλη της ψυχικής του υγείας τα διαπιστώνει μόνο με την ίδια την πράξη της αιμοδοσίας!      
Όπως ακριβώς έλεγε ο Αριστοτέλης “ Όσα πρέπει να κάνουμε, αφού τα μάθουμε ….τα μαθαίνουμε  κάνοντάς τα” . Βιώνοντας  μόνο την ίδια ευγενή πράξη της αιμοδοσίας θα “μάθουμε” και θα  εισπράξουμε τα πολλαπλά οφέλη της!
 
Μενδρινός  Γιάννης του Παλαμά & της Μόσχας Μενδρινού.
 
 
 
Σημείωση: Στη φωτογραφία “Ο Γιάννης Μενδρινός με την αξιαγάπητη και ακούραστη μητέρα του κ. Μόσχα Μενδρινού.”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *