“Έτοιμη η Σαντορίνη για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας”.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ

 

 

 

“- Ρεαλισμός, σοβαρότητα και ειλικρινής διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας.

 

     Αυτά ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στην συνάντηση – μέσω τηλεδιάσκεψης – που πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας, εν όψη της νέας τουριστικής περιόδου.

 

 

     Στην συζήτηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Σιγάλας, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Άγγελος Ρούσσος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Λούλας και Ευάγγελου Νομικού κ. Γουλιέλμος Μπάικας ο πρόεδρος του Εμπορικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κ. Νικόλαος Νομικός και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θήρας κ. Μανώλης Σιγάλας. Από το χώρο της κρουαζιέρας ήταν παρών ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και φορέων Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Κόντες και εκπρόσωποι του κλάδου.

 

 

     Ο Δήμαρχος Θήρας τόνισε εξ αρχής ότι “η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Σαντορίνης, για τον λόγο αυτό εργαζόμαστε μεθοδικά προκειμένου το νησί μας ν’ ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις νέες απαιτητικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας.

 

 

     Μετά την επιτυχημένη διαχείριση της περσινής δύσκολης σεζόν φέτος είμαστε πιο έμπειροι, πιο προετοιμασμένοι, πιο αποφασισμένοι” συνέχισε ο Δήμαρχος.

 

 

     ”Ενισχύσαμε τις υποδομές του νησιού μας με ουσιαστικές βελτιωτικές παρεμβάσεις, στο λιμάνι του Αθηνιού, στον δρόμο του Αθηνιού, στο κεντρικό οδικό δίκτυο, στην καθαριότητα, στην ύδρευση κ.λ.π. Εξασφαλίσαμε – σύμφωνα με την κυβερνητική εξαγγελία – τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των κατοίκων της Σαντορίνης και της Θηρασίας.

 

 

      Διασφαλίζουμε την εφαρμογή αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων στην λειτουργία των επιχειρήσεων και των μέσων μαζικής μεταφοράς, μέσα από την εκπαίδευση των εργαζομένων με στόχο την προστασία των ίδιων και των επισκεπτών μας.

 

 

     Το Νοσοκομείο μας βρίσκεται σε συνεχή λειτουργική ετοιμότητα και σε συνεργασία με το Δήμο θα συνεχισθεί η ιχνηλάτηση πιθανών κρουσμάτων με την πραγματοποίηση συνεχών rapid test που θα προμηθευτεί ο Δήμος. Επιδιώκουμε η κρουαζιέρα “ν΄ ανοίξει” με σχέδιο, με όρους βιωσιμότητας και υγειονομικής ασφάλειας.

 

 

     Από την δική μας πλευρά κάνουμε το καλύτερο δυνατόν προκειμένου να θωρακίσουμε τη Σαντορίνη, ώστε να παραμείνει υγειονομικά καθαρή. Ζητάμε το ίδιο και από όσους διακινήσουν οργανωμένα επισκέπτες στο νησί μας”, επισήμανε ο Δήμαρχος.

 

 

     Στα πλαίσια αυτά θα καθοριστούν ο αριθμός και οι ώρες προσέγγισης των κρουαζιερόπλοιων καθώς και οι διαδικασίες εξόδου και μετακίνησης των επισκεπτών μας στο νησί.

     “Η Σαντορίνη, είναι εξαιρετικά ελκυστικός προορισμός για την κρουαζιέρα και δεν είναι διατεθειμένη ν’ αποδεχθεί, με οποιοδήποτε πρόσχημα, εφαρμογή νέων “μοντέλων” στη διακίνηση των επιβατών της κρουαζιέρας που θα περιορίζουν την κινητικότητα τους εντός του νησιού”, ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος.

 

 

     Η ειλικρινής συνεργασία μεταξύ μας, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και το αμοιβαίο όφελος πρέπει να διέπουν την επανεκκίνηση και την λειτουργία της κρουαζιέρας. Αυτή τη χρονιά θα μετρήσουμε κι εμείς τους φίλους μας ώστε να προσδιορίσουμε ανάλογα τη στάση μας για τα επόμενα χρόνια”, τόνισε ο Δήμαρχος.

 

 

     Ταυτόσημες με τον Δήμαρχο απόψεις εξέφρασαν και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των φορέων της Σαντορίνης πιστοποιώντας έτσι την ύπαρξη ενός αρραγούς ”μετώπου” προστασίας των συμφερόντων του νησιού.

 

 

     Θετική υπήρξε στην συνέχεια η ανταπόκριση των εκπροσώπων της κρουαζιέρας οι οποίοι εξέφρασαν την βούληση τους για συνεργασία και παρουσίασαν το δικό τους σχέδιο σχετικά με το υγειονομικά ασφαλές ”άνοιγμα” της κρουαζιέρας και την ένταξη της Σαντορίνης στα προγράμματα τους.

 

 

     Η συνεργασία θα συνεχιστεί και η προσδοκία για την επιτυχημένη έναρξη της κρουαζιέρας ενισχύεται.

 

Ο Δήμαρχος Θήρας

Αντώνης Σιγάλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *