ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΡΟΥΣΣΟΥ

 

 

 

“Η ΑΕΜΥ υπεράνω του Συντάγματος;; Η ΑΕΜΥ υπεράνω των αρχών της Αριστεράς και του Πρωθυπουργού;;

«Σε όλες τις ειδικότητες – πλην των ιατρικών- απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προϋπηρεσία ενός (1) έτους σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα παροχής Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας.»

Αυτή είναι η προϋπόθεση που η ΑΕΜΥ Θρακομακεδόνων προτίθεται να θέσει στην προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Δηλαδή για παράδειγμα 1) υποψήφιος ένας ηλεκτρολόγος που έχει προϋπηρεσία ενός έτους σε Νοσοκομείο και ένας Καθηγητής του Πολυτεχνείου. Δεν θα προσληφθεί ο καθηγητής γιατί απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει υπηρετήσει ένα χρόνο σε νοσοκομείο. 2) υποψήφιος ένας υδραυλικός που έχει προϋπηρεσία σε νοσοκομείο ενός έτους και υδραυλικός με προϋπηρεσία 15 ετών σε δήμο δεν θα προσληφθεί ο δεύτερος γιατί απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει προϋπηρεσία ενός έτους σε νοσοκομείο. 3) κάτοικος απομακρυσμένου νησιού με το απαιτούμενο πτυχίο δεν θα προσληφθεί γιατί δεν έχει υπηρετήσει 12 μήνες σε νοσοκομείο. Ανεξάρτητα από τις σπουδές του, ο ΣΥΡΙΖΑ δια της ΑΕΜΥ τον καταδικάζει να γίνει ή ψαράς ή μετανάστης.

Κατά την αρχική πρόσληψη των προσωρινά υπηρετούντων σήμερα στο Νοσοκομείο, το 2016, δεν ελήφθη υπόψη ούτε η εντοπιότητα ούτε η νησιωτικότητα. Αδικήθηκαν τότε οι Σαντορινιοί, οι Κυκλαδίτες και γενικότερα οι νησιώτες, κατά τη γνώμη μου. Τώρα με την προϋπόθεση αυτή, κατά τη γνώμη μου, αδικούνται ξανά, για δεύτερη φορά οι Σαντορινιοί και οι νησιώτες. Παραβιάζονται ξανά, για δεύτερη φορά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Η ΑΕΜΥ προσανατολίζεται, ορθότατα κατά την άποψή μου, στην καταβολή του επιδόματος απομακρυσμένης περιοχής. Καταβολή του επιδόματος απομακρυσμένης περιοχής σημαίνει εφαρμογή ήδη της νησιωτικότητας.

Και βέβαια η νησιωτικότητα δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά.

Πως είναι δυνατόν να ενισχύονται, δηλαδή να λαμβάνουν επίδομα, όσοι εργαζόμενοι ζουν κάποιους μόνο μήνες σε απομακρυσμένη περιοχή και να μην ενισχύονται, πριμοδοτούνται όσοι υποψήφιοι ζουν σε όλη τους τη ζωή σε απομακρυσμένη περιοχή, σε νησί;

Επειδή οι κάτοικοι των νησιών δεν μπορούν να έχουν τις ευκαιρίες που έχουν οι κάτοικοι των ηπειρωτικών περιοχών, οι νησιώτες πρέπει να μοριοδοτούνται. Αυτό επιβάλει το αίσθημα δικαιοσύνης και ανθρωπιάς.

Μία δημοκρατική κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοεί το Σύνταγμα. Μια κυβέρνηση της Αριστεράς, μια κυβέρνηση του λαού δεν μπορεί να αγνοεί τα κοινωνικά κριτήρια.

Θυμίζω ξανά τα λόγια του Πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα από τη Νίσυρο: «η νησιωτικότητα είναι ευλογία και πλεονέκτημα, οι νησιώτες μένουν στα νησιά όχι μόνο τα καλοκαίρια αλλά δώδεκα μήνες, μένουν στα νησιά όταν έχει απαγορευτικό, οφείλουμε σεβασμό προς τους νησιώτες, και οι νησιώτες έχουν δικαίωμα στη ζωή και στην εργασία όχι μόνο για τη δική τους προκοπή αλλά και για την προκοπή του τόπου, πρέπει να απαντήσουμε στο μεγάλο θέμα της ανεργίας, της φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, της ερήμωσης των νησιών από νέο έμψυχο δυναμικό, η νησιωτικότητα είναι θεμέλιο στη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και άρθρο του ελληνικού Συντάγματος, η νησιωτικότητα είναι ένα ζήτημα ίσων δικαιωμάτων και δημοκρατίας, και προστασίας των εθνικών μας συμφερόντων, η νησιωτική πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι μια ομιλία και μια απλή εξαγγελία, αλλά είναι μια καθημερινή μάχη, ένας δύσκολος καθημερινός αγώνας.»

Πιστεύω ότι σε αυτό τον αγώνα οφείλουμε να ταχθούμε όλοι οι νησιώτες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *