ΥΜΝΟΙ ΤΟΥ ΝATIONAL GEOGRAPHIC ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΣΑΝΤΟ

 

 

 

Ένα εκτενές αφιέρωμα για το Βινσάντο, δημοσίευσε στην τελευταία του έκδοση το National Geographic Traveler. Το υπογράφει η ΜΕSIAN MEADES-WILLIAM, βραβευμένη συγγραφέας, και ελεύθερη (freelance) συντάκτρια σε πολλά έντυπα και ιστοσελίδες. Ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι «Γιατί πρέπει να αναζητήσετε το vinsanto, το αγαπημένο επιδόρπιο κρασί της Σαντορίνης» και η MEADES-WILLIAM σημειώνει: «Μέσα στο άνυδρο τοπίο της Σαντορίνης, τα σταφύλια είναι μια από τις λίγες καλλιέργειες που ευδοκιμούν, χάρη σε μια μοναδική τοπική μέθοδο καλλιέργειας αμπέλου. Το επιδόρπιο κρασί που προκύπτει, το vinsanto, είναι το καμάρι του νησιού».

 

Όπως αναφέρει στη συνέχεια, η «γνωριμία της» με το Vinsanto, ήταν μάλλον τυχαία. Γράφει: «Η πρώτη μου γεύση του Vinsanto ήταν μια νόστιμη έκπληξη. Τείνω να φαντάζομαι τα επιδόρπια κρασιά ως βαριά – χριστουγεννιάτικα, ακόμη – αλλά αυτό είναι υπέροχα ελαφριά και εξαιρετικά απολαυστικό. […] Παρήγγειλα ένα ποτήρι απλώς για να περάσω περισσότερο χρόνο σε αυτό το εστιατόριο, το οποίο έχει τη θέα στο ηλιοβασίλεμα που θέλει κάθε επισκέπτης της Σαντορίνης: η καλντέρα, διάσπαρτη με λευκά βαμμένα σπίτια με μπλε οροφή, και φόντο τον κόκκινο και πορτοκαλί ουρανό».

 

Στο άρθρο, παραθέτει τον τρόπο καλλιέργειας του σταφυλιού και τα στάδια παραγωγής του Βινσάντο. Έχει επίσης μια μικρή παρουσίαση για καθένα από τα οινοποιεία που επισκέφθηκε, καθώς και δηλώσεις των ιδιοκτητών ή των οινολόγων του.

 

 

Why you should seek out vinsanto, Santorini’s beloved dessert wine

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *