ΒΙΝΤΕΟ: ΚΑΜΑΡΙ ΣΤΑΥΛΟΙ-ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΜΠΑΖΑ-ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ. ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙ ΑΥΤΑ

  Είναι η πολλοστή φορά, που γράφω γι αυτήν την αντικοινωνική και αντικοινοτική πρακτική κάποιων. Τα απορρίμματα, είναι είτε οργανικά, είτε ανακυκλώσιμα. Δηλαδή το πολύ 2 σακούλες τη μέρα για μια οικογένεια και στους κάδους, ή τα υπολείμματα (πάλι οργανικά ή ανακυκλώσιμα) για τις επιχειρήσεις.

Μπάζα, υλικά ανακαινίσεων, συσκευές, στρώματα και καναπέδες, δεν είναι απορρίμματα που εμπίπτουν στις υποχρεώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να τα απομακρύνει. Οι “έξυπνοι” όμως βρίσκουν τρόπο να τα χρεώνουν στους πολίτες. Καμάρι. Στάβλοι. Δεύτερη σειρά. Έστειλα και έναν φίλο να τα κινηματογραφήσει. Προς επίρρωσιν του ρεπορτάζ.

Μόνο, ένα: Προτού διαμαρτυρηθούμε, φροντίζουμε να είμαστε εμείς συνεπείς πολίτες. Γιατί δεν την “πληρώνει” ο κάθε Δήμος. Οι πολίτες που πληρώνουν τα αναλογούντα τέλη τους, χρεώνονται. Δεν μπορεί μια μέση οικογένεια, να πληρώνει και την αδιαφορία κάποιων που βρίσκουν την εύκολη λύση. Απόρριμμα, σημαίνει ότι μπαίνει στους κάδους (ξεχωριστά). Αν αυτοί κάδοι δεν αδειάζουν τακτικά τότε αρχίζει η ευθύνη των δημοτικών αρχών. Αλλά για τα υπόλοιπα, η ευθύνη ανήκει στους “μάγκες ανεύθυνους”.

ΥΓ. Χτες αναγκάστηκα, να αλλάξω πλυντήριο. Στο κατάστημα (Κωτσόβολος) το πρώτο που ρώτησα ήταν: “και με το παλιό, τι θα γίνει;”. “Θα το πάρουμε εμείς για ανακύκλωση”, απάντησε ο -ευγενέστατος- υπάλληλος. Μετά την απάντηση, ήσυχος πια, διάλεξα το καινούριο. (δηλαδή τι διάλεξα;. Ο συνεργάτης της εταιρείας με 3-4 ερωτήσεις, μου υπέδειξε το κατάλληλο για τις ανάγκες μου. Άψογος).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *