“ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ”

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

 

 

 

 

«Τα πέντε στοιχεία»

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης, ο Δήμος Θήρας και το Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη στα πλαίσια των πολιτιστικών τους εκδηλώσεων σας προσκαλούν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 στις 20:00 στο Μέγαρο Γκύζη για να παρακολουθήσετε την παράσταση «Τα πέντε στοιχεία».

Βασισμένη στη θεωρία των πέντε θεμελιακών στοιχείων κατά τον αρχαίο  Έλληνα φιλόσοφο Ησίοδο (φωτιά, αέρας, νερό, γη και …), είναι η μουσικό-θεματική παράσταση «Τα 5 στοιχεία» που  παρουσιάζει η Άννα Μπουρμά. Στόχος είναι η ανάδειξη της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και η παράδοση της Ελλάδας μέσα από την σύγχρονη εποχή.  Τα στοιχεία παρουσιάζονται πρώτα με ένα πεζό φιλοσοφικό κείμενο και στην συνέχεια μέσα από τραγούδια, ήχους και συχνότητες που ηρεμούν το νευρικό μας σύστημα. Την παράσταση «απογειώνουν» τα βίντεο που βασίζονται στην τεχνική του projection mapping και η παρουσία παραδοσιακών οργάνων, όπως νταούλια, τσαμπούνες, ελληνικές γκάιντες και καβάλι, ενώ δεν λείπουν και οι σύγχρονες τεχνικές όπως Computer programming και looping.

Έτσι από το πρώτο άκουσμα αντιλαμβάνεται ο ακροατής πως έχει  έρθει η παράδοση στο σήμερα και συνδέεται με την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία καθώς και με την σύγχρονη αναζήτηση και γραφή.

Κείμενα, ενορχήστρωση: Tάκης Μπουρμάς
Σκηνοθεσία: Άννα Μπουρμά
Κιθάρες, φωνή, αφήγηση: Τάκης Μπουρμάς
Πλήκτρα : Nίκος Καλαντζάκος
Πνευστά : Γιώργος Μακρής
Ήχος : Νίκος Γεωργίου
Projection mapping/ Φωτά : Στέφανος Ερινιτάκης
Computer programming: Νίκος Καλαντζάκος
Φωτογραφίες Αφίσας: Γιάννης Μαργετουσάκης
Φωτογραφίες παράστασης : Ευαγγελία Θωμάκου & Τζωρτζίνα Πιτιανούδη

Η είσοδος είναι ελεύθερη”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *