“ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ”

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΡΑΣ, ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ 30.000 ΜΑΣΚΩΝ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

 

 

 

 

“Ο Δήμος Θήρας έχει εφαρμόσει στην πράξη το αξίωμα, «το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν».

Έτσι από την αρχή της  εμφάνισης της νόσου covid 19 στην πατρίδα μας και πριν ακόμη υπάρξουν οι οδηγίες από την πλευρά της πολιτείας, ο Δήμος Θήρας ανέλαβε δράσεις αποτροπής της εμφάνισης και της διάδοσης του κορωνοϊού στα νησιά μας.

Προχώρησε σε εκτεταμένες απολυμάνσεις των δημοτικών κτιρίων και των πολυσύχναστων δημόκοινων χώρων, προμήθευσε με μέσα ατομικής προστασίας τις υπηρεσίες του Δήμου, ενεργοποίησε το «Βοήθεια στο σπίτι» και ομάδες εθελοντών για την παροχή βοήθειας των κοινωνικά και υγειονομικά ευπαθών συμπολιτών μας.

Προστάτευσε με συνεχείς ολονύχτιες περιπολίες την ιδιωτική και δημόσια περιουσία, στη συνέχεια με την αναστολή της οικοδομικής δραστηριότητας απέτρεψε την ανεξέλεγκτη είσοδο στη Σαντορίνη, των πολυμελών οικοδομικών συνεργείων τα οποία υπήρχε κίνδυνος ν’ αποτελέσουν εστίες υπερμετάδοσης του ιού, χωρίς να υπάρξει κανένα κρούσμα.

Στην επόμενη φάση, την οποία σηματοδότησε η παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στη Σαντορίνη για την έναρξη της Τουριστικής περιόδου, προχωρήσαμε στο «άνοιγμα» των νησιών μας στον τουρισμό.

Σε αγαστή συνεργασία με τους επαγγελματίες του νησιού, με υπευθυνότητα, με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με τον άμεσο ορισμό ξενοδοχείου «αναφοράς», αναβάθμιση, ετοιμότητα και εγρήγορση του Νοσοκομείου μας, διαχειριστήκαμε με επιτυχία την υγειονομικά κρίσιμη αυτή περίοδο.

Προστατεύσαμε έτσι τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών του Δήμου μας και αποφύγαμε την επιβολή των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, που επιβλήθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας μας, εξαιτίας της επιδημιολογικής επιβάρυνσης.

Η Επιτροπή Τουρισμού και κυρίως η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενεργοποιηθεί από το Δήμο και συμβάλουν αποφασιστικά στη διατήρηση της καλής επιδημιολογικής κατάστασης των νησιών μας.

Σήμερα που η πανδημία εμφανίζει παγκοσμίως αλλά και στην πατρίδα μας σοβαρή έξαρση, ο Δήμος μας αναλαμβάνει εκ νέου δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης για την θωράκιση της Σαντορίνης, απέναντι στη νέα επίθεση του κορωνοϊού.

Προμηθεύτηκε επαρκείς ποσότητες μέσων ατομικής προστασίας και προχώρησε, με τη βοήθεια υπαλλήλων του δήμου και εθελοντών, στον εφοδιασμό με προστατευτικές μάσκες των επισκεπτών που φτάνουν ακτοπλοϊκώς στο λιμάνι του Αθηνιού.

Η ενέργεια αυτή είναι συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική, καλωσορίζουμε τους επισκέπτες μας στην υγειονομικά ασφαλή Σαντορίνη και παράλληλα, τούς ευαισθητοποιούμε για την λήψη μέτρων, προκειμένου να προστατευτούν οι ίδιοι, αλλά και όσοι έρθουν σε επαφή μαζί τους στην διάρκεια των διακοπών τους.

Επιδίωξη μας είναι να διατηρήσουμε τα νησιά μας αλλά και την εικόνα τους στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ως ένα απόλυτα ασφαλή προορισμό.

Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να εργάζεται μεθοδικά και επίμονα για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και για την προστασία της απασχόλησης και του εισοδήματος των συμπατριωτών μας,  οι οποίοι υφίστανται τις δραματικές επιπτώσεις αυτής της κρίσης.

Με σοβαρή δουλειά, με υπευθυνότητα, με συνεννόηση και αλληλεγγύη θα προστατεύσουμε τις ζωές μας, την υγεία μας και θα μείνουμε όρθιοι. Θα κρατήσουμε τη Σαντορίνη στην κορυφή των παγκόσμιων τουριστικών προορισμών.

Όλοι μαζί θα βγούμε νικητές.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ  ΣΙΓΑΛΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΘΗΡΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *