Πρωταθλήτρια δεκαετίας της Μεσογείου με ρεκόρ η Σαντορίνη

Επίσημα στοιχεία αεροπορικής κίνησης

 

 

 

 

 

 

Η φετινή τουριστική περίοδος, μπορεί να δημιούργησε σημαντικό προβληματισμό για τους τουριστικούς επιχειρηματίες της Σαντορίνης. Παραμένει όμως γεγονός, πως η ανάπτυξη του νησιού, την τελευταία δεκαετία παρουσίασε αλματώδη ανάπτυξη. Ίσως κάποιοι να υποστηρίξουν ότι «έπιασε ταβάνι», καθώς όλες οι μελλοντικές συγκρίσεις, θα γίνονται με βάση δυσθεώρητα υψηλά δεδομένα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία  του OAG ( Official Aviation Guide of the Airways-παγκόσμιος πάροχος ταξιδιωτικών δεδομένων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο) η Σαντορίνη είναι πρωταθλήτρια Μεσογείου στον τομέα των αερομεταφορών επισκεπτών. Κατέγραψε ιλιγγιώδη αύξηση της τάξης του 366% μέσα σε μια δεκαετία, αφήνοντας πίσω άλλους δυναμικά αναπτυσσόμενους προορισμούς, όπως τα Τίρανα (273%) και η Μύκονος (254%) που επίσης καταγράφονται στους 15 ταχύτερα αναπτυσσόμενους προορισμούς.

 

Ένα πρώτο συμπέρασμα της ανάλυσης των στοιχείων, είναι πως το νησί των 78 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έχει να αντιμετωπίσει δύο σοβαρές προκλήσεις. Η πρώτη είναι διαχειριστεί το τουριστικό ρεύμα και να πετύχει την αρμονική συνύπαρξή με τον επίσης αναπτυσσόμενο κλάδο της κρουαζιέρας. Η δεύτερη και σημαντικότερη, είναι πως αν θέλει να βλέπει στο μέλλον αυξήσεις στους απόλυτους αριθμούς, μόνη επιλογή είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Στην υψηλή περίοδο, οι διακυμάνσεις δεν μπορεί παρά να είναι ελάχιστες. Μόνο μια αύξηση πληροτήτων και αφίξεων στους χαμηλής έντασης μήνες, μπορεί να επιφέρει κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή.

 

Τα στοιχεία αναδημοσιεύονται από την ειδική ενημερωτική σελίδα Simple Flying και την κεντρική σελίδα του OAG.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *