ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ… ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΦΥΣΙΚΑ, ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το Νοσοκομείο, φαίνεται πως είναι έτοιμο να περάσει στην ευεργετική προστασία κάποιου «επενδυτή». Όπως τουλάχιστον αναδεικνύεται από την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής, που συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΑΕΜΥ και γράφει: «Το σημαντικότερο και πιο ανησυχητικό για εμάς ήταν η δήλωση – ανησυχία για πρώτη φορά του Δ.Σ της ΑΕΜΥ ΑΕ πως εάν και αυτήν την φορά ,με τις αυξημένες αποδοχές των ιατρών, η προκήρυξη αποβεί άκαρπη όπως και η προκήρυξη θέσεων μέσω ΑΣΕΠ τότε μάλλον δεν θα μπορεί να υπάρχει δημόσιος χαρακτήρας στο Γ.Ν Θήρας».
Οπότε, είναι καιρός να τεθούν κάποια ερωτήματα. Είναι απλά, ερωτήματα. Ποιος θα απαντήσει;. Άγνωστο. Οι πληροφορίες πάντως της ιστοσελίδας, μπορεί και να είναι άκυρες. Ας τις διαψεύσουν.
Αληθεύει ή όχι, πως ο Υπουργός Υγείας (1-11-2019), είχε συναινέσει στην πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών με Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών (ΑΠΥ) και τελικά προκηρύχθηκαν μόνο τρεις -3- θέσεις;. Και μισθολογικά;. Με ποιους όρους;. Μήπως από 4.237 ευρώ, κατέβηκε το ποσό στα 3.640 Ευρώ; Με αποτέλεσμα- για παράδειγμα- οι δύο χειρουργοί που υπηρετούσαν με ΑΠΥ να καλούνται να εκδηλώσουν ξανά ενδιαφέρον, καθώς έληγε η σύμβασή τους, δεχόμενοι να εργαστούν με μηνιαίες αποδοχές μειωμένες κατά εξακόσια περίπου Ευρώ;. Όλα αυτά, τη στιγμή που υποτίθεται πως θα υπήρχε παροχή επιπλέον κινήτρων για προσέλκυση έμπειρου υγειονομικού προσωπικού;. Ποιο ήταν το κίνητρο;. Η θέα του ηλιοβασιλέματος από την καλντέρα;.
Αληθεύει ή όχι, πως αργούν εξαιρετικά να εγκριθούν και καταβληθούν οι υπερβάλλουσες εφημερίες, παρά το γεγονός ότι αφορούσαν δυόμισι χρόνια πανδημίας, σε ένα τραγικά υποστελεχωμένο Νοσοκομείο;. Θεωρήθηκε πως ενδεχομένως, οι γιατροί προτιμούσαν να κατασκηνώνουν στο Νοσοκομείο στις κρίσιμες ώρες της πανδημίας, αντί να συνεχίζουν την φυσιολογική τους ζωή;. Και όλα αυτά για ένα ποσό 20.000 ευρώ που καλύπτει δυόμισι χρόνια;.
Αληθεύει πως ο Πρωθυπουργός, όταν συμβολικά επέλεξε τη Σαντορίνη, τον Ιούνιο του 2020 για να δώσει το σύνθημα της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού- ενώπιον και διεθνών μέσων ενημέρωσης- ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το Νοσοκομείο;. Έδωσε μάλιστα και εγγυήσεις πως θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα. Οι πληροφορίες, αναφέρουν πως όντως ασχολήθηκε. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως το πρωθυπουργικό γραφείο ζητούσε να πληροφορηθεί για την κατάσταση, και μάλιστα τακτικά. Τι απάντηση του έδινε η ηγεσία της ΑΕΜΥ;. Μετέφερε στον Πρωθυπουργό την πραγματική – προβληματική- εικόνα ή διαβεβαίωνε πως όλα πάνε καλά;.
Διότι, αν έδινε την πραγματική εικόνα, τότε ο Πρωθυπουργός θα φαινόταν ανακόλουθος προς τις υποσχέσεις του. Αν όχι, τότε αυτοί που του παρουσίαζαν εικόνα εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας του Νοσοκομείου, τον εξέθεσαν. Και τελικά, ποιος απαντούσε στο Πρωθυπουργικό Γραφείο;. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου που είχε και άμεση γνώση των προβλημάτων ή η ηγεσία της ΑΕΜΥ;.
Τα 5.000.000 ευρώ ετησίως που εγγράφονταν στον προϋπολογισμό, συνεχίζουν να εγγράφονται;. Τα έσοδα του Νοσοκομείου, επιστρέφουν ανταποδοτικά σε αυτό ή χρησιμοποιούνται για άλλες δραστηριότητες της ΑΕΜΥ; (κάτι που δεν θα ήταν φυσικά παράνομο, αλλά θα ήταν παράδοξο). Εν συνόψει δηλαδή, με 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως συν τα έσοδα από νοσηλείες ξένων υπηκόων, η ΑΕΜΥ, περιορίζεται στην προκήρυξη 10 θέσεων γιατρών και μάλιστα μόνο για ένα έτος. Άρα;. Έχει οικονομικό πρόβλημα;. Και επιπρόσθετα, ποιος έμπειρος επιστήμονας, θα ρισκάρει, να έρθει μόνο για ένα χρόνο;.
Φυσικά υπάρχουν φυσικά και άλλα ερωτήματα. Θα τεθούν, εν καιρώ. Το θέμα είναι το ποιος θα απαντήσει. Έστω και διαψεύδοντας τα όσα καταγράφονται ως βάση των αποριών. Ας διαψευστεί λοιπόν η Santonews. Θα ήταν όχι απλώς αποδεκτό, αλλά και ευχάριστο. Γιατί η σελίδα θα μπορεί να λέει στους πολίτες που διαμαρτύρονται, ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί μια χαρά, πως ψεύδονται όταν μιλούν για πολύωρες αναμονές και αδυναμία παροχής ακόμα και στοιχειωδών ιατρικών πράξεων. Και πολλά, άλλα.