Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΟ  ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ XINHOUA

 

 

“Η φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 15 Ιουνίου 2020 δείχνει ένα κλαδί από άγουρες ντομάτες στο νησί της Σαντορίνης, Ελλάδα. Παρά το μικρό του μέγεθος, το νησί της Σαντορίνης διαθέτει τρία πιστοποιημένα προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ): τοματίνια, fava και κρασί. (Φωτογραφία: Lefteris Partsalis / Xinhua)”.

 

Άρα; Πρέπει να ανακαλύψουμε, στους δύσκολους, καιρούς, όλα τα συγκριτικά, πλεονεκτήματα του νησιού. Ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά, μέσα της Κίνας, τα υποδεικνύει.

Γράφει χαρακτηριστικά: ”

Στις νότιες και ανατολικές πλαγιές του ηφαιστείου της Σαντορίνης στο νότιο Αιγαίο, μακριά από τα σμήνη των τουριστών που συσσωρεύονται για θέα στην καλντέρα, χαμηλοί αμπελώνες απλώνονται στη θάλασσα, ζωγραφίζοντας το τραχύ τοπίο με έντονες πινελιές πράσινου.

Η αρχαία βιομηχανία κρασιού της Σαντορίνης είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο, καθώς το νησί παράγει μια σειρά κρασιών από δεκάδες ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών, κυρίως το Ασύρτικο.

“Η Σαντορίνη έχει μια μικρή παραγωγή αλλά δίνει πολύ ιδιαίτερες ποιότητες. Είναι το κλίμα, το γεγονός ότι δεν τα ποτίζουμε, οι σκληρές καιρικές συνθήκες, όπως η θερμότητα, που δίνουν πολύ συμπυκνωμένα αρώματα και κάνουν τα προϊόντα πολύ ξεχωριστά”, Ο Σταύρος Πελεκάνος είπε στον Xinhua σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά του”.

 

http://www.xinhuanet.com/english/2020-06/18/c_139147197_3.htm

 

 

GREECE-SANTORINI-AGRICULTURE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *