Φοροαρπάγη για τους μικρούς, επιβράβευση για τους φοροκαταδότες

 

 

Φοροαρπάγη, περιμένει τους ελεύθερους επγαγγελματίες- μικροεπιχειρηματίες με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Αυτό σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές σημαίνει, πως εφόσον το ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα, θα είναι το 14πλάσιο του βασικού μισθού (780 ευρώ μεικτά), (δηλαδή τα 10.920 ευρώ), η φορολόγησης γίνεται ως εξής:

Ο φορολογούμενος θα πληρώσει βάσει του ισχύοντος συντελεστή 9% τα 900 ευρώ για τα πρώτα 10.000 ευρώ, συν 920 επί 22% (που είναι το επόμενο φορολογικό κλιμάκιο), δηλαδή άλλα 202,40 ευρώ και επιπλέον 325 τέλος επιτηδεύματος. Άθροισμα: 1.427,40 ευρώ.

Αν δε, κάνει το λάθος και δηλώσει 10.000 ευρώ, θα πληρώσει περισσότερα, γιατί θα επιβαρυνθεί το 100% του τέλους επιτηδεύματος, ήτοι 900 ευρώ φόρο για τα δηλούμενα 10 χιλιάρικα, συν 650 τέλος επιτηδεύματος, σύνολο 1.550 ευρώ.

Επίσης, από τη γωνία καιροφυλακτεί, η νομιμοποίηση και επιβράβευση των φορολογικών καταδοτών. Πρόκειται για εκκωφαντική ομολογία αποτυχίας των ελεγκτικών μηχανισμών που ήδη έχει δημιουργήσει τραγελαφικές καταστάσεις κυρίως σε απομονωμένα μέρη με τις ελαχίστου μεγέθους επιχειρήσεις και την φορολογική υπευθυνότητα να σκιάζεται από διαπροσωπικές αντιδικίες, προσδοκία κέρδους και ανταγωνιστική αμετροέπεια.

Η βασική αρχή, είναι η επιβράβευση όσων κάνουν χρήση της εφαρμογής e-appodixi και καταγγέλλουν επωνύμως περιπτώσεις «μαϊμού» αποδείξεων. Με βάση τις έως χθες βράδυ πληροφορίες, η αμοιβή θα καθορίζεται ως ποσοστό της φορολογητέας ύλης που αποκαλύπτεται βάσει ενός πολλαπλασιαστή. Το μικρότερο ποσό που θα κερδίζει ο φορολογούμενος θα είναι 100 ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο θα ξεπερνά τις 2.000 ευρώ, χωρίς να αποκλείεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο, στις 3.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *