Άγιες μέρες του Πάσχα, με την «Αγία Εταιρεία» να μεγαλουργεί στη βρωμιά

Φωτορεπορτάζ

 

 

 

 

Οι μέρες του Πάσχα είναι ιερές. Γιορτινές. Τα σπίτια καθαρίζονται. Τα πεζούλια ασπρίζονται. Οι άνθρωποι και οι πόλεις φοράνε τα γιορτινά τους.

Εκείνες ακριβώς τις μέρες (ξανά)βρήκε την ευκαιρία η «Αγία Εταιρεία», να υπενθυμίσει τα ανελέητα σουσούμια που την έκαναν πηγή έμπνευσης και διαφήμισης της Σαντορίνης. Φρόντισε τον γιορταστικό διάκοσμο, με το δικό της μοναδικό τρόπο. Με σκουπίδια. Σχεδόν παντού.  Στο πολυσύχναστο Καμάρι, σκουπίδια δεν μαζεύτηκαν. Παρέμειναν στους δρόμους, σαν πασχαλιάτικο έθιμο.

Προτίμησε να δείξει το γενναιόδωρο πρόσωπό της προς τους εργαζόμενους, για να γιορτάσουν και αυτοί Πάσχα;. Μα η σύμβασή της προβλέπει όλο το χρόνο καθαριότητα. Αν ήθελε να δείξει γαλαντομία, θα μπορούσε να αυξήσει το ορισμένο από το νόμο επίδομα της εργασίας σε μέρες αργίας. Προτίμησε όμως να αφήσει, ένα βρώμικο αποτύπωμα εμπειρίας στους επισκέπτες του Πάσχα. Γιατί τους μόνιμους κατοίκους, δεν τους εκπλήσσει τίποτα πια. Τα σουσούμια της τα έχουν μάθει.

Μένει να φανεί, αν επιτέλους ο Δήμος, θα ενεργοποιήσει τις ρήτρες μη ορθής εκτέλεσης του έργου.

Και φυσικά. Άνθρωποι είναι και οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα και θέλουν να κάνουν γιορτές με τους δικούς τους. Όπως άνθρωποι είναι, οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί, οι γιατροί, οι νοσοκόμες, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι μάγειρες, οι σερβιτόροι και οι ρεσεψιονίστ. Που δεν δουλεύουν  εκείνες τις μέρες επειδή είναι κοινωνιοπαθείς. Το κάνουν επειδή πρέπει!. Τη γαλαντομία της η «Αγία Εταιρεία» καλό είναι να την έδειχνε με επιπλέον αμοιβή και όχι να ανταμείβει με βρωμιά ένα νησί.

 

 

 

 

 

 

.-

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *