ΒΙΝΤΕΟ: Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Ν.ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

«Αντικοινωνικός Προϋπολογισμός.  Άγνωστο το κονδύλι για το Μεταφορικό Ισοδύναμο,  ελάχιστες δαπάνες για τις άγονες γραμμές»

 

 

 

 

“Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού 2023

Η κυβέρνηση της ΝΔ ζητά από το κοινοβουλευτικό σώμα να ψηφίσει έναν προϋπολογισμό, ο οποίος οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες, προβλέπει αυξήσεις μισθών και συντάξεων πολύ κάτω από τις πραγματικές ανάγκες και από την ακρίβεια που καλπάζει, που ενισχύει τους λίγους και εκλεκτούς, που διαιωνίζει τις κακοπληρωμένες δουλειές υποαπασχόλησης, που ιδιωτικοποιεί την υγεία και το κοινωνικό κράτος, δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού 2023.

Ειδικά για τα νησιά, δεν διακρίνεται ποιο είναι το περίφημο κονδύλι για το μεταφορικό ισοδύναμο, που είναι είναι ένα εμβληματικό μέτρο, το οποίο θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018. Σήμερα έχει απαξιωθεί και οι πληρωμές καθυστερούν πάνω από ένα χρόνο στις επιχειρήσεις. Μόλις χθες κάποιοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαγκωνιζόμενοι ότι ήταν δική τους επιτυχία, προσπάθησαν να εμφανίσουν ότι θα πληρώσει η Κυβέρνηση. Όμως δεν στέκεται έτσι ένα τέτοιο εμβληματικό μέτρο. Ας μας πουν λοιπόν ποιο είναι το συγκεκριμένο κονδύλι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει 50 εκατομμύρια την πρώτη χρονιά, το 2018, 150 τη δεύτερη. Εδώ δεν υπάρχει καν συγκεκριμένος κωδικός.

Όσον αφορά τον ΦΠΑ στα νησιά, τους μειωμένους συντελεστές, υπάρχει Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από πέρυσι, που λέει ότι θα εφαρμοστεί δυνητικά από το 2024. Δεν υπάρχει κανένας λόγος αργοπορίας και συνεπώς η Κυβέρνηση μπορεί από τώρα να εφαρμόσει τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση που να το αποτρέπει.

Τέλος σε ό,τι αφορά την κάλυψη των άγονων γραμμών, το κονδύλι που προβλέπει ο προϋπολογισμός είναι 63,3 εκατομμύρια, έναντι υποσχέσεων 140 εκατομμυρίων, τόνισε ο Νίκος Συρμαλένιος”.

 

Για να δείτε το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *